Μόλις κυκλοφόρησε το σποτ για τον αντικαπνιστικό νόμο

«ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΕΔΩ!»

Πολλοί ίσως να αδυνατούν να πιστέψουν πως ο αντικαπνιστικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ αλλά όπως δείχνουν οι συνεχείς εξελίξεις και οι πληροφορίες για τα τσουχτερά πρόστιμα, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει σθεναρά την απόφασή της.

«Έχουμε ξανακούσει εξαγγελίες για το κάπνισμα σωστά; Και όλοι έχουμε τις αμφιβολίες μας, σωστά; Και όμως σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σήμερα κάνουμε μαζί μια νέα αρχή!». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το σποτ του υπουργείου Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο που αυτή τη φορά φαίνεται πως θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν.

«Με σεβασμό και ευαισθησία για όλους τους πολίτες και ιδιαιτέρως για τα παιδιά, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας», αναφέρεται στην περιγραφή του πρώτου σποτ το οποίο κοινοποίησε μέσω Τwitter και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

 

 

Στο σποτ, που διαρκεί σχεδόν δύο λεπτά αναφέρονται τα μέρη που απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα. «Το κάπνισμα αποκλείεται από όλους τους κλειστούς ή στεγασμένους δημόσιους χώρους και τους ιδιωτικούς χώρους εργασίας. Όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς παραθυράκια. Χώροι εστίασης, κέντρα διασκέδασης, δημόσιοι οργανισμοί, νοσοκομεία, κυλικεία» διαβάζει κάποιος στις λεζάντες, ενώ στη συνέχεια το πλάνο δείχνει ένα ασανσέρ ενώ αναγράφεται η λεζάντα «καλά εννοείται όχι εδώ». Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην απαγόρευση του καπνίσματος σε ΙΧ αυτοκίνητα που επιβαίνουν παιδιά, σε γήπεδα, σε παιδικές χαρές και σε πάρκα. 

«Αρκεί ένας νόμος για να τα πετύχουμε όλα αυτά; Δεν αρκεί χρειάζεται να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Οι καπνιστές και οι μη καπνιστές, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι. Οι γονείς, οι αθλητές, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι. Και όλοι μαζί, κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Κάπνισμα; Όχι εδώ!», καταλήγει το βίντεο του υπουργείου Υγείας.