Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες περιοχές «φλερτάρουν» με το κόκκινο

Θα εφαρμοστούν νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα

Σε κατάσταση συναγερμού τίθενται και πάλι νησιά και πόλεις, καθώς κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται ραγδαία.

 

Νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εφαρμοστούν σε πολλές περιοχές, με τη μάσκα να επιστρέφει υποχρεωτικά στα σοκάκια των νησιών.

Ειδικότερα, μετά από μήνες Πιερία, Καρδίτσα, Αχαΐα και Κόρινθος ανεβαίνουν επίπεδο επικινδυνότητας, ενώ πλέον ολόκληρη η Κρήτη βρίσκεται σε αυξημένη επιτήρηση καθώς μετά το Ηράκλειο και Ρέθυμνο, Λασίθι και Χανιά κατακτήθηκαν από την παραλλαγή «Δέλτα». Παράλληλα, το πρώτο καμπανάκι κινδύνου ήχησε και για τη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός στα νησιά

Τα κύματα των τουριστών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων έφεραν πολλά νησιά ένα βήμα το κόκκινο.

Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά καταγράφονται δεκάδες κρούσματα σε : Ζάκυνθο, Λέρο, Κέρκυρα, Κω, Λέσβο, Σίφνο, Σέριφο , Μήλο , Αντίπαρο και Ρόδο.

Αύξηση εισαγωγών κατά 70%

Ακόμη, χρειάστηκε μόλις ένας μήνα για να γεμίσουν και πάλι κλινικές και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών με ασθενείς με κορωνοϊό.

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 70%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι Δευτέρα οι εισαγωγές ήταν 141 και χθες έφτασαν τις 173.

Σύμφωνα με μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα υπεύθυνο είναι το στέλεχος «Δέλτα» που είναι 44% πιο μεταδοτικό από τη βρετανική παραλλαγή.

Ο έλεγχος της διασποράς είναι το μεγάλο στοίχημα, καθώς οι ειδικοί θέλουν να δουν τους επιδημιολογικούς δείκτες να υποχωρούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο.