Λαμία: Πιτ μπουλ δάγκωσε αστυνομικό σε «έφοδο» για ναρκωτικά – Συνελήφθησαν έξι Ρομά διακινητές

Προμήθευαν με ναρκωτικά όλη την περιοχή - Με εκπαιδευμένα επιθετικά σκυλιά και κάμερες απομάκρυναν τους «απρόσκλητους επισκέπτες»

Χαμός έγινε το πρωί στη Λαμία  κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας, η οποία αποτελείται από άτομα Ρομά που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους και φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Έτσι, νωρίς το πρωί της Τρίτης οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, όπου εκτός από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας πήραν μέρος τρεις ομάδες των ΕΚΑΜ που ήρθαν από Αθήνα, η ΟΠΚΕ Φθιώτιδας, τα ΜΑΤ και άλλοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Επίθεση σκύλου

Σε τρία σπίτια έκαναν ταυτόχρονα “ντου” οι αστυνομικοί. Το ένα σπιτι ήταν στα Ρεβένια Λαμίας και τα άλλα δύο στη νότια πλευρά της πόλης. Μάλιστα στο σπίτι στα Ρεβένια υπήρχε υψηλή περίφραξη και μέσα στην αυλή τα μέλη της σπείρας είχαν εκπαιδευμένα επιθετικά σκυλιά, έτσι ώστε αν πλησιάζει κανείς να τον κρατούν μακριά και να προλαβαίνουν να “ξεφορτώνονται” τα ναρκωτικά που μπορεί να είχαν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν και κάμερες για να βλέπουν εάν ήταν πελάτης ή κάποιος απρόσκλητος “επισκέπτης”.

Όταν το πρωί έγινε η «έφοδος» των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το ένα από τα σκυλιά, ένα πιτ μπουλ, επιτέθηκε και δάγκωσε στο πόδι έναν αστυνομικό των ΕΚΑΜ στην αυλή.

Συλλήψεις και ηρωίνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί έκαναν έξι συλλήψεις. Πιο συγκεκριμενα, πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 58, 52, 34 ετών, δύο γυναίκες 54 και 45 ετών, και μια ανήλικη 15 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας τις προηγούμενες ημέρες είχαν συλλάβει ακόμη 10 άτομα, τα οποία φέρεται ότι είχαν προμηθευτεί ναρκωτικά από τα μέλη της συγκεκριμένη συμμορίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 100 γραμμάρια ηρωίνης και άλλες ψυχότροπες ουσίες οι οποίες εξετάζονται. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 κινητά τηλέφωνα, δύο τσεκούρια, τέσσερα μαχαίρια και ένα γκλοπ. Κατασχέθηκαν ακόμη τρία ΙΧ, ένα ΙΧΦ, ένα μηχανάκι και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Λαμίας με τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς επίσης και για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.