Κώστας Κωστόπουλος: Νέες δηλώσεις του δικηγόρου του σκηνοθέτη του Σασμού μετά την δικαστική απόφαση

Σε δηλώσεις προέβη ο δικηγόρος του Κώστα Κωστόπουλου πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» μετά την απόφαση του ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος

Ο δικηγόρος του Κώστα Κωστόπουλου, Nίκος Βιτώρος, σε νέες δηλώσεις μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την ολοκλήρωση της δίκης του για την καταγγελία βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου.

Ο συνήγορος του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, ανέφερε:

«Με την απολογία του ενώπιον του κ. 2ου Τακτικού Ανακριτή, αλλά και με την υποβολή ακλόνητων αποδεικτικών μέσων και επιστημονικών πορισμάτων, ο Κώστας Κωστόπουλος αποδόμησε τους ισχυρισμούς της μηνύτριας. Πολλοί μάρτυρες από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο στάθηκαν στο πλάι του και κατέδειξαν την ακέραιη προσωπικότητά του, αλλά και την ψευδολογία των καταγγελιών.

Με ομόφωνη απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση, ούτε τέθηκε κάποιος πρόσθετος περιοριστικός όρος, πλην της μη φυσικής παρουσίας του στο σετ των γυρισμάτων μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης. Πρέπει να διευκρινισθεί, προκειμένου να μην επιχειρείται από κανέναν η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της διαδικασίας, ότι ο όρος αυτός είναι απολύτως σύμφυτος με την αρχική απόφαση του ίδιου του κ. Κωστόπουλου, ήδη από τον Μάιο του 2022, να απόσχει των γυρισμάτων για όσο διάστημα απαιτηθεί, για να μην επιτρέψει στη συκοφαντία να ρίξει σκιά στη μεγάλη επιτυχία του “Σασμού”.

Η απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα, ωστόσο, δεν απαγορεύει στον κ. Κωστόπουλο να εργάζεται, να καθοδηγεί το σκηνοθετικό έργο και να συνεργάζεται με την παραγωγή και τους συντελεστές της σειράς που συνεχίζουν να τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη».