Ιερά Σύνοδος: Αυτοί κάνουν τις τελετές εξορκισμού στη Θεσσαλονίκη

Ποιοι κρύβονται από πίσω

Θέση για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών», που πραγματοποίησε τελετές στην πλατεία Δικαστηρίων, στη Θεσσαλονίκη, πήρε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.

 

 

 

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι «με αφορμή την δράση της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και των υποτιθεμένων «εξορκισμών» πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων».

Η Ιερά Σύνοδος «εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της».

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Δείτε βίντεο

Καταγγελία – σοκ για την αίρεση των εξορκισμών

Η γυναίκα που παρουσιάζεται ως δαιμονισμένη σε βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, όπως ισχυρίζεται ο πρώην σύζυγός της στην κάμερα του LIVE NEWS, δεν παραδέχτηκε ποτέ στον άντρα της όσα γίνονται στην «Εκκλησία των Εθνών».

«Μόλις είδα το βίντεο, την γνώρισα. Μου είπε ‘δεν είμαστε εμείς’».

Ωστόσο, το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Εκείνη μαζί με τα παιδιά της φέρεται να απελευθερώνεται από τα σκοτεινά πνεύματα με το άγγιγμα του… ανθρώπου του θεού, όπως αποκαλείται, Χάρη Τσακωνίδη.

Όπως εξομολογείται ο πρώην σύζυγός της, έμαθε για την δράση της εκκλησίας και τις τελετές που συμμετείχε η οικογένειά του, όταν ένας είδε το βίντεο. «Παθαίνω ένα σοκ, άρχισα να κλαίω, να χτυπιέμαι, τα παιδιά μου, η οικογένειά μου».

Η δράση της Εκκλησίας των Εθνών, όπως λέει, κατέστρεψε την οικογένειά του και οδήγησε το ζευγάρι σε χωρισμό, αφού η πρώην σύζυγός του δε θέλησε ποτέ να αποτραβηχτεί από τους κόλπους της. «Μου κατέστρεψε την οικογένειά μου, τα παιδιά μου».

Οι συγκεντρώσεις και οι εξορκισμοί της αίρεσης φαίνεται να ξεκινούν το 2006, ενώ ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η δράση της.