Επιμέλεια: Κατερίνα Καμπόλη
Στη δεύτερη μεταξύ των 50 καλύτερων κουζινών στον κόσμο στον κατάλογο του World Taste Atlas ήρθε η ελληνική κουζίνα
με την Ιταλία να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της κατάταξης
Η κουζίνα μας που βασίζεται στην εποχικότητα, την απλότητα και τον υγιεινό της χαρακτήρα
αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο νούμερο 2 στον κόσμο, με την ισπανική να ακολουθεί στην τρίτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρουμανία και η Γαλλία
Η υπεροχή των ξεχωριστών ελληνικών προϊόντων, που καλλιεργούνται στο ιδανικό μεσογειακό κλίμα, έχει ενισχύσει τον σεβασμό για τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και μαγειρικής, που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό εποχικές
Σύμφωνα με την TasteAtlas, η βαθμολογία κάθε χώρας υπολογίζεται με βάση τη μέση βαθμολογία των χρηστών του διαδικτυακού οδηγού για τα 30 καλύτερα πιάτα, ποτά και προϊόντα στη συγκεκριμένη χώρα.
Στον ιστότοπο, τα πιάτα με την καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα είναι:
– Η χορτόπιτα,
– Το αντικριστό
– και τα παϊδάκια.
Αντίστοιχα, τα πιο δημοφιλή ελληνικά προϊόντα είναι η φάβα Σαντορίνης, τα πορτοκάλια από το Μάλεμε Χανίων και το πευκοθυμαρόμελο Κρήτης