Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στα δυτικά του νομού (Βίντεο)

Δείτε βίντεο από μαρτυρίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη δυτική Φθιώτιδα η οποία έφτασε μια ανάσα από την αυλή σπιτιού. Όπως τονίζει στο lamianow.gr κάτοικος της περιοχής του συνοικισμού «Κουρελέικα» της Τοπικής Κοινότητας Γαρδικίου αλλά και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαρδικίου (Γιάννης Βασιλείου), η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο σπίτι ωστόσο η άμεση επέμβαση αρχικά των κατοίκων και στη συνέχεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και οι ρίψεις που έγιναν από εναέρια μέσα βοήθησαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Γαρδικίου Γιάννης Βασιλείου για την φωτιά

Όπως σημειώνει ο κ. Βασιλείου στην κάμερα του lamianow.gr: «Ενώ ήμουν για εργασίες στο χωράφι, ειδοποίησα τις υπηρεσίες. Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους του χωριού, τα PZL, την Π.Υ Λαμίας, Μακρακώμης και όλη την ηγεσία, τον στρατηγό και όλους τους φορείς που ενήργησαν άμεσα στο τηλεφώνημά μου. Σε ένα σπίτι ηλικιωμένων, περίπου 90 ετών, η φωτιά έφτασε ως την αυλή τους μπορώ να πω και εμείς παλεύαμε με νύχια και με δόντια με λάστιχα και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική Υπηρεσία. Τέλος καλό όλα καλά».

Κάτοικος Δυτικης Φθιώτιδας για φωτιά

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των περίοικων, πιθανότατα η πυρκαγιά να ξέσπασε από κάποιο κομμένο καλώδιο που προκάλεσε βραχυκύκλωμα.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος θα διενεργήσει το Πυροσβεστικό Σώμα.