Εύβοια: Αγριογούρουνο τραυμάτισε 28χρονο κυνηγό

Άλλο ένα ατύχημα με αγριογούρουνα σημειώθηκε στην Εύβοια

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Νότια Εύβοια με την επέλαση των αγριογούρουνων. Πριν από λίγες ημέρες ένας νεαρός κυνηγός κινδύνευσε όταν συνάντησε ένα κοπάδι με αγριογούρουνα.

Όπως αναφέρει το evima.gr, μία παρέα νεαρών το απόγευμα της Πέμπτης είχαν πάει για κυνήγι στα βουνά της Καρύστου, όταν είδαν από μακριά ένα κοπάδι αγριογούρουνα. Χωρίς να αντιδράσουν, ένα από αυτά επιτέθηκε σε έναν 28χρονο τον οποίο και τραυμάτισε στο αριστερό πόδι. Ο νεαρός αιμορραγούσε και έτσι χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν δύο ράμματα στο πόδι, καθώς ο τραυματισμός ήταν πιο σοβαρός από ό,τι έδειχνε.

Οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς τα ατυχήματα με αγριογούρουνα έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και παρά τις εκκλήσεις για μέριμνα από την Πολιτεία δεν έχουν εισακουστεί.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και από τους οδηγούς, καθώς τα αγριογούρουνα σε πολλές περιπτώσεις πετάγονται μέσα στη μέση του δρόμου ξαφνικά με τον κίνδυνος για σοβαρό τροχαίο να είναι μεγάλος.

Οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν γιατί δεν ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις.

 

Τα ζώα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στους αγρότες του νησιού, καθώς εμφανίζονται στα χωράφια και εξαφανίζουν τους καρπούς και τις καλλιέργειες, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε πανικό, καθώς βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι αυτό.

Έχουν προσπαθήσει πολλές φορές, όπως έχουν πει να βάλουν παγίδες και εμπόδια στα αγριογούρουνα, αλλά τις περισσότερες φορές, τα ζώα τις χαλάνε ή τις τρώνε και συνεχίζουν ακάθεκτα τις καταστροφές.

Σε άλλες περιπτώσεις εισβάλουν ακόμα και σε κατοικίες προς αναζήτηση τροφής, με τους κατοίκους να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα αγριογούρουνα και να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθεί στο δρόμο μας αγριογούρουνο

Λόγω της συχνής παρουσίας των ζώων σε δρόμους του νησιού που κινούνται και άνθρωποι είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε αν δούμε κάποιο αγριογούρουνο.

  • Μένουμε ήρεμοι και απομακρυνόμαστε αργά-αργά από το ζώο, χωρίς να τρέξουμε!
  • Δεν προσεγγίζουμε και δεν ταΐζουμε το ζώο και τα μικρά του.
  • Διατηρούμε ασφαλή απόσταση και δεν προκαλούμε το ζώο σε καμία περίπτωση.
  • Δεν το φωτογραφίζουμε με φλας.
  • Εάν παρατηρήσουμε ότι είναι ενήλικα ζώα με νεαρά χοιρίδια, προσέχουμε πιο πολύ τις κινήσεις μας γιατί αν φοβηθούν τα ενήλικα θα υπερασπιστούν τα νεαρά τους κάνοντας επίθεση σε εμάς.