Εξελίξεις για ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Αναστέλλεται η 48ωρη απεργία

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΓΗΡΥΟΝΗΣ

Αναστέλλει τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ λόγω των εν εξελίξει φαινομένων της κακοκαιρίας Γηρυόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προ ολίγου, το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αποφάσισε να «τρενάρει» τη 48ωρη απεργία που επρόκειτο να ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας, λόγω των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Γηρυόνης. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της ΓΕΝΟΠ θα ξεκινούσε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Πέραν της απεργιακής κινητοποίησης, η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) για τη Λινγιτική Μεγαλόπολης και από τις 15:00 έως τις 18:00 για τα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σήμερα (12:00 Μεγαλόπολη και 17:00 Πτολεμαΐδα).

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η απεργία στα Ορυχεία θα ξεκινούσε σήμερα Δευτέρα 11:00 το βράδυ κατά την έναρξη της νυχτερινής βάρδιας Η ΓΕΝΟΠ διαφωνεί με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ΔΕΗ που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.