Έρχεται «ψυχρό μέτωπο» από τα Βαλκάνια με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ (3/12)

Ένα τσουχτερό βράδυ της Τρίτης(3/12) έρχεται, καθώς πλησιάζει ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, ιδίως στα βόρεια, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.  

Πιο συγκεκριμένα, ψυχρό μέτωπο που το πρωί της Τρίτης (3/12) βρίσκεται στη Βαλκανική Χερσόνησο κινείται νότια και θα διασχίσει τη χώρα μας από το βράδυ της Τρίτης (3/12) έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (5/12). Η διέλευση του ψυχρού μετώπου θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά.   

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου από τη χώρα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Συνοπτικά, την Τρίτη (3/12) αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ προς το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης.

Στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης (4/12) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.  

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (4/12) τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στην Κρήτη όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν κι εκεί.   

Παράλληλα θα σημειωθεί ενίσχυση των ανέμων οι οποίοι την Τρίτη (3/12) και την Τετάρτη (4/12) θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στη Θάλασσα Κυθήρων και στον Πατραϊκό Κόλπο, οι ανατολικοί άνεμοι την Τετάρτη (4/12) ενδέχεται κατά τόπους να φτάνουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.