Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Με τραγούδι η τελετή έναρξης για τις «Ημέρες Θάλασσας 2023»

Mια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στον Πειραιώτη στιχουργό Ηλία Φιλίππου

Απόψε το βράδυ, στις 8 και μισή στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά γιορτάζεται με μία συναυλία η έναρξη για τις «Ημέρες Θάλασσας 2023».

 

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον Πειραιώτη στιχουργό Ηλία Φιλίππου και συμμετέχουν:  Ρία Ελληνίδου, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Πέτρος Ίμβριος, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Λευτέρης Πανταζής, η Πίτσα Παπαδοπούλου.

 

 

Η Τριήρης «Ολυμπιάς» στην Πλατεία Αλεξάνδρας του Πειραιά από 24 Μαΐου έως 4 Ιουνίου

 

 

Στο λιμάνι του Πειραιά  θα δέσει αύριο 24 Μαϊου η μοναδική Τριήρης “Ολυμπιάς” την οποία θα υποδεχτεί ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με μια μουσική εκδήλωση στις 11.00 πμ.

Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ θα μείνει στην Πλατεία Αλεξάνδρας από την Τετάρτη 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023.

Στην υποδοχή συμμετέχει η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με τον Αρχιμουσικό Πλωτάρχη (Ε) Αντώνη Καραγουδάκη Π.Ν. και τους μουσικούς να έχουν ετοιμάσει ένα «ταξίδι» σε αγαπημένες μελωδίες με ήχους και μουσικές της ελληνικής θαλασσινής παράδοσης.

Την τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που θα βρεθεί στον Πειραιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Ημέρες Θάλασσας, θα μπορούν οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης να την θαυμάσουν ελεύθερα.

Η τριήρης «Ολυμπιάς» κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2023, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: www.imeresthalassas.gr α να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με φωτογραφίες και live μεταδόσεις.