Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 42χρονου που μετέφερε αλλοδαπούς με φορτηγό στην Εγνατία Οδό

Αντίστοιχο περιστατικό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας

Δύο διακινητές αλλοδαπών συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:

• Μεσημβρινές ώρες χθες, στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Κερδυλλίων), Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 42χρονος Έλληνας, δε συμμορφώθηκε σε σήματα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, ενώ έπειτα από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν τρεις Πακιστανοί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι εξήλθαν από το όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή.

• Πρωινές ώρες χθες, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος Σύρος, προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια, ακινητοποίησε το όχημα σε αγροτική περιοχή και τράπηκε σε φυγή πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ένας υπήκοος Συρίας, ο οποίος στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.