Quantcast

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η προφητική ζωγραφιά της Τζωρτζίνας λίγο πριν πεθάνει (Βίντεο)

Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν σύντομα και τα βίντεο που τράβηξε η μητέρα με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της Πάτρας,  με τους θανάτους των τριών αδελφών που πέθαναν μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών που φαίνεται να βρίσκονται όλο και πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου.

Η προφητική ζωγραφιά της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλεί μια ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, του παιδιού που «έφυγε» τελευταίο από τη ζωή.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που θα προβληθεί απόψε στο MEGA, παρουσιάζεται μια «προφητική» ζωγραφιά του κοριτσιού λίγο πριν τον χαμό του, στην οποία φέρεται να έχει απεικονίσει τις αδελφές της και τον εαυτό της σαν… αγγελάκι.
Η φράση «για εσάς», που έγραψε το παιδί, σπαράζει καρδιές. 

Το σύνδρομο ταχύ βραδύ

Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση στους θανάτους των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, αναφέρεται σε ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Live News του MEGA, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από γιατρούς που ειδικεύονται στους αιφνίδιους θανάτους παιδιών και νέων.

«Έχει γίνει έρευνα σε 4-5 σύνδρομα κληρονομικής φύσεως από τα οποία θα μπορούσε να εξηγηθεί ο θάνατος των παιδιών, όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν έπασχαν από οποιοδήποτε από αυτά τα σύνδρομα, με τους επιστήμονες να χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε αναφορά στην αγενεσία φλεβοκόμβου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο  ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όσον αφορά στο σύνδρομο, για το οποίο γίνεται λόγος από την πλευρά της μητέρας για την καρδιακή αρρυθμία (πότε ταχυκαρδία πότε βραχυκαρδία) της μικρής Τζωρτζίνας, πρόκειται για το σύνδρομο «βραδύ-ταχύ», που οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου και καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Στο μικροσκόπιο το βίντεο της μητέρας με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας

Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν σύντομα και τα βίντεο που τράβηξε η μητέρα με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας, την ώρα που ο διευθυντής της εντατικής του νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα, τονίζει πως η μητέρα δεν τον ειδοποίησε ποτέ έγκαιρα.

«Ας κοιτάξουν τα βίντεο οι Αρχές. Δεν ξέρω πόσα βίντεο είναι. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πώς έγιναν όλα αυτά» σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

«Η έρευνα που διεξάγει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι περίπου στο 25%-30% της συνολικής έρευνας. Έχει δημιουργηθεί η εικόνα για το τι φαίνεται να έχει συμβεί με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, αρχής γενομένης από την Τζωρτζίνα. Η στόχευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. Έχουν ληφθεί σημαντικά στοιχεία από το Ωνάσειο και ακολουθούν στοιχεία και αναφορές από το Αγλαΐα Κυριακού.

Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβεί κλιμάκιο αξιωματικών στην Πάτρα, για να πάρουν διαδοχικές καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές του Καραμανδάνειου, της ΜΕΘ Πατρών και της παιδιατρικής κλινικής», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Τα κοινά στοιχεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Όλα αυτά την ώρα που ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Κάνουν λόγο για κοινές αλλοιώσεις από έλλειψη οξυγόνου και ζητούν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να πέθαναν από ασφυξία.

Τονίζεται ότι οι αιμορραγίες που διαπιστώνονται συνήθως στους ασφυκτικούς θανάτους δεν είναι αναγκαίο εύρημα, καθώς στα παιδιά διαπιστώνονται λιγότερο συχνά και ακόμα πιο σπάνια όταν έχει πραγματοποιηθεί καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Μιλώντας στο MEGA,  ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως «έχουμε δει δηλαδή όλα τα στοιχεία για το θάνατο των δύο παιδιών που έχουν ήδη δημοσιευτεί και εκεί πράγματι έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλείσουν αυτό το ενδεχόμενο».

«Εννοείται ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και στο τρίτο παιδί, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα ευρήματα που έχουν διαπιστωθεί στα δύο παιδιά, δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

«Στους δύο πρώτους θανάτους, υπάρχει έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, υπάρχουν βλάβες περιστοματικά στη μία περίπτωση και στη ράχη της ρινός στην άλλη περίπτωση» σημείωσε ο ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «στον πρώτο θάνατο υπάρχει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, η οποία για τους ιατροδικαστές είναι χαρακτηριστικό και των ασφυκτικών θανάτων, ενώ στο δεύτερο θάνατο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι το όργανο που κυρίως πλήττεται όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου, με τις αλλοιώσεις που βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως «αλλοιώσεις επί ανοξυγοναιμίας», δηλαδή αλλοιώσεις που έγιναν σε έδαφος έλλειψης οξυγόνου».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση, η οποία μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου» σημείωσε ο κ. Λέων, τονίζοντας ότι στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν και σημάδια στο σώμα των παιδιών, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή εξωτερική παρέμβαση που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών.

Για το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια παθολογική αιτία που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι οι παθολογικές αιτίες, αν υπήρχαν, θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί είτε στο επίπεδο της μακροσκοπικής διερεύνησης, είτε σε μικροσκοπική διερεύνησης.

«Είναι δεδομένο ότι τρεις θάνατοι, τριών παιδιών μικρής ηλικίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και από την ίδια οικογένεια, ή θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό γενετικό λόγο για να μπορούν να αιτιολογηθούν ή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» κατέληξε ο ιατροδικαστής, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι γιατροί έχουν διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.