Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ «άγουρη» συμμορία που προέβαινε σε κλοπές από καταστήματα στην Αττική

Έχουν συλληφθεί τρεις ανήλικοι 

Αντώνης Χρυσουλάκης

Στη «τσιμπίδα» της Αστυνομίας έπεσαν μέλη μιας «άγουρης» συμμορίας που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν, από αστυνομικούς εχτές (24/1) το μεσημέρι
ένας 16χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί, 15 και 17 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη συμμορία δρούσε από τον Ιούλιο του 2021. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη εισέρχονταν σε διάφορα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με χειρουργική μάρκα με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση και μέθοδο.

Συγκεκριμένα, άλλοτε εκμεταλλευόμενοι την απουσία των υπαλλήλων, άλλοτε με τη μέθοδο της απασχόλησης και όταν οι συνθήκες το επέτρεπαν παραβίαζαν εσωτερικές πόρτες των καταστημάτων εισερχόμενοι σε χώρους του προσωπικού και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα, τιμαλφή και τραπεζικές κάρτες υπαλλήλων.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, πραγματοποιούσαν ανέπαφες συναλλαγές, με τις κάρτες που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει, πριν προλάβουν οι ιδιοκτήτες αυτών να τις απενεργοποιήσουν.

Από την προανακριτική έρευνα των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση εξιχνιάστηκαν 26
περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και μία από οικία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ομόνοια, Κυψέλη, Γαλάτσι, Αμπελόκηποι, Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια).

Το παράνομο οικονομικό όφελος που φέρεται να αποκόμισαν από τη δράση τους  υπολογίζεται σε 40.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και λοιπά ομοειδή αδικήματα.

Οι ανήλικοι έχουν οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.