Σοκ – Καταγγελίες για ιερέα βιαστή παιδιών στην Αθήνα: Διακονεί στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων

Πληθαινούν οι καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών

Μορφή επιδημίας έχουν πάρει οι καταγγελίες για παραβατικές έως και αποτρόπαιες δράσεις κάποιων ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως τα όσα παρουσιάζονται για ιερείς που έχουν βρεθεί τους τελευταίους μήνες κάτω από το μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών -και όχι μόνο- αποτελούν ένα ύπουλο σχέδιο. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν έχει βάση αυτή η άποψη. Αυτό όμως που μπορεί κανείς να ισχυριστεί είναι πως ο Κλήρος δεν πρόκειται να ησυχάσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Κι αυτό διότι, όπως μεταδίδει το ekklisiaonline.gr και ο ειδικός επί εκκλησιαστικών θεμάτων, Ανδρέας Καραγιάννης, τουλάχιστον μία καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου ετοιμάζεται να κατατεθεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών!

Η καταγγελία από οικογένεια

Όπως κατέγραψε ο εκδότης της εν λόγω ιστοσελίδας, μία οικογένεια έσπευσε στην Αρχιεπισκοπή για να προβεί προφορικώς στην καταγγελία. Για λόγους πρωτοκόλλου, το Ιερατείο κάλεσε την οικογένεια να προχωρήσει σε γραπτή καταγγελία. Η οικογένεια φέρεται να υπακούει στο τυπικό της διαδικασίας και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, όχι μόνο η εν λόγω οικογένεια αλλά και άλλες, όπως και κάτοικοι της περιοχής της Ανάκασας, βρίσκονται σε επικοινωνία με δικηγορικό γραφείο προκειμένου να πράξουν τα δέοντα.

Διακονεί στους Αγίους Αναργύρους

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως όλα αυτά τα σοκαριστικά αφορούν σε ιερέα ο οποίος διακονεί στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Πληροφορίες πάντως ανέφεραν πως στα αστυνομικά τμήματα των γύρω περιοχών δεν είχε κατατεθεί κάποια μηνυτήρια αναφορά, πράγμα που θα κινητοποιούσε άμεσα σε δράση το μηχανισμό της Δικαιοσύνης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 8 Δεκεμβρίου 2022