Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα πέντε νέα στοιχεία για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα (Βίντεο)

Καθοριστικής σημασίας είναι τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει από τις διαμάχες ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων που είχαν προχωρήσει σε ορισμένες από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες για τις αιτίες θανάτου των κοριτσιών

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της, ενώ ανατροπές προέκυψαν από τις νέες καταθέσεις ιατροδικαστών.

 

Αρνητική εντύπωση έχουν αφήσει τα στοιχεία για συνεννοήσεις με μέντιουμ που είχε στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 για να «κάνει μάγια» στον σύζυγο της, λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, κάποιοι νομικοί θεωρούν ότι αποτελεί ένδειξη της εμμονής της με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Η εμμονή αυτή διακρίνεται και στις αλλεπάλληλες καταθέσεις του Δασκαλάκη. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι η εμμονή της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν και η αιτία δολοφονίας της Τζωρτζίνας.

Καθοριστικής σημασίας είναι τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει από τις διαμάχες ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων που είχαν προχωρήσει σε ορισμένες από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες για τις αιτίες θανάτου των κοριτσιών.

Βασικό στοιχείο αποτελεί η γνωμάτευση για την «αγενεσία φλεβόκομβου» στην Ίριδα. Το τότε πόρισμα του παθολογοανατόμου ανέφερε ανυπαρξία ενός βασικού ιστού για την λειτουργία της καρδιάς της. Ωστόσο, η παθολογοανατόμος φέρεται να άλλαξε τα λεγόμενά της και επεσήμανε ότι τα στοιχεία που είχε τότε στα χέρια της έδειχναν κάτι τέτοιο και πως έτσι οδηγήθηκε στην άποψη ότι ίσως και τα τρία παιδιά έχουν κάποια κληρονομική πάθηση.

Σε νεότερη κατάθεσή της αμφισβητεί τα αποτελέσματα που η ίδια είχε γράψει στο πόρισμά της, δηλώνοντας ότι είχε παρατηρήσει σημάδια που υποδείκνυαν ασφυκτικό θάνατο, όπως αναφέρει το MEGA. Μάλιστα, είπε ότι αυτό που είχε διαπιστώσει δεν μπορούσε να στηριχθεί από τη διεθνή βιβλιογραφία. Επομένως, αν ισχύει κάτι τέτοιο ανατρέπεται η εκτίμηση ότι το άτυχο κοριτσάκι είχε την εν λόγω πάθηση.

Επιπλέον, αντίστοιχες αλλαγές εντοπίζονται και στις αρχικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

 

Αλέξης Κούγιας: Έρχονται εκπλήξεις από τις καταθέσεις των ιατροδικαστών

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας εκτίμησε ότι μετά την κατάθεση των «πραγματικών» ιατροδικαστών θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις στην υπόθεση, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις δύο εν ενεργεία ιατροδικαστών.

Σχολίασε, μάλιστα, πως «το σκοτεινό πρόσωπο της υπόθεσης είναι η κα. Σπηλιοπούλου, καθώς μέσα στο σκοτάδι έχει κατευθύνει όλη αυτή την διαδικασία και παράνομα αυτοπροσδιορίστηκε ως ειδική σύμβουλος».

«Μην είστε βέβαιοι ότι θα γίνει δίκη, το πιθανολογώ σφόδρα με αυτά που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες», τόνισε ο ποινικολόγος.

 

Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: «Είναι ένας διαλυμένος άνθρωπος»

Ο Μάνος Δασκαλάκης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου εξετάστηκε με βομβαρδισμό ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπερασπίζεται την 34χρονη κατηγορούμενη.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε στον ΑΝΤ1 για την στάση του πελάτη του και τα όσα έγιναν στο δικαστήριο.

«Μπορώ να σας πω ότι κάποιος που έχει πλήρη άποψη των περιστατικών με τη σειρά που έγιναν, βάσει δικογραφίας, το τι πίεση έχει δεχθεί ο κ. Δασκαλάκης, η απώλεια των τριών τέκνων του, η σύλληψη της συζύγου του και όλο αυτό το φορτίο που κουβαλάει τον έκαναν να λυγίσει για πρώτη φορά σε κοινή θέα, είναι ένας διαλυμένος άνθρωπος, παρόλο που έχει επιχειρηθεί σε ένα μεγάλο διάστημα να δημιουργηθεί μία εντύπωση για το αντίθετο και είναι πάρα πολύ διαλυμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.