Quantcast

Πώς σώθηκαν οι 15 γυναίκες από το ξενοδοχείο «φυλακή» της Συγγρού

Η δύναμη που βρήκε ένα από τα θύματα να κάνει τη σωτήρια κίνηση και να οδηγήσει τις Αρχές στον εντοπισμό του ξενοδοχείου του κυκλώματος μαστροπείας

Η καταγγελία μια γυναίκας από τη Λατινική Αμερική σε ΜΚΟ που ασχολείται με τα θύματα trafficking και την καταπολέμηση της σωματεμπορίας ήταν η αρχή που ξεδίπλωσε το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησε την Αστυνομία στην εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας.

Αρχικά εντοπίστηκε το ξενοδοχείο «φυλακή» στη λεωφόρο Συγγρού και μετά από πολύμηνη έρευνα οδηγηθήκαμε στις συλλήψεις των μελών του κυκλώματος και στην απελευθέρωση 15 γυναικών.

Το σωτήριο τηλεφώνημα και το ανατριχιαστικό e-mail

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση εκτός από της αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας, της Κολομβίας και των ΗΠΑ διαδραμάτισαν και δύο ΜΚΟ, η «OUR GREECE» και «Α21», που εξειδικεύονται στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Στο MEGA μίλησε αποκλειστικά Γεωργία Ταυλάκη της «Α21» υπεύθυνη της γραμμής επικοινωνίας εμπορίας ανθρώπων στο τετραψήφιο αριθμό κλήσης 1109.

Μια από τις κοπέλες που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος επικοινώνησε και έστειλε e-mail στην «Α21». Παρλήπτρια η Γεωργία Ταυλάκη. Τα όσα διάβασε και άκουσε την έκαναν να ανατριχιάσει.

«Μας έδωσε λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο στο οποίο γινόντουσαν οι δραστηριότητες, μας έδωσε λεπτομέρειες για τους οδηγούς που πηγαινοφέρναν τις κοπέλες στα ραντεβού που γινόντουσαν εκτός ξενοδοχείου».

«Στη συνέχεια απαντήσαμε στην κοπέλα με mail, της κάναμε πιο διευκρινιστικές ερωτήσεις και μας απάντησε την επόμενη ημέρα, μας έστειλε και κάποιες φωτογραφίες από το site που μπορούσε κάποιος να κλείσει τα ερωτικά ραντεβού».

Αυτή η επικοινωνία έσωσε τα 15 κορίτσια που είχαν μπλεχτεί στα δίχτυα της σπείρας των μαστροπών.

Δείτε το βίντεο

Η ΜΚΟ που έλαβε την καταγγελία απευθύνθηκε στην Αστυνομία η οποία έθεσε σε στενή παρακολούθηση το ξενοδοχείο και άρχισε να εντοπίζει τα μέλη του κυκλώματος και τον ρόλο του καθενός.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες που αποκάλυψε το CNN, τα μέλη του κυκλώματος είχαν φτάσει στο σημείο να λένε ότι δεν θα δίσταζαν να σκοτώσουν τη γυναίκα, που είχε απευθυνθεί σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση και είχε περιγράψει όσα συνέβαιναν στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φαίνεται να είχαν ενημερωθεί για την κίνηση αυτή της γυναίκας, υποψιάζονται ότι οι αστυνομικοί έχουν γίνει «σκιά» τους και στις μεταξύ τους συνομιλίες τσεκάρουν τα άτομα που είναι έξω από το ξενοδοχείο.

Ακολουθούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN

Α. Από εμπρός.
Β. Περίμενε, περίμενε.
Α. Έλα.
Β. Πού γυρνάς ρε;
Α. Βάση, περιμένω Λούνα. Στο ξενοδοχείο είσαι;
Β. Έξω. Τώρα μόλις έφτασα.
Α. Είναι ένας εκεί απέναντι εκεί έξω από το στριπτιζάδικο. Με ένα μπουφάν μαύρο κίτρινο φωσφοριζέ λίγο. Εκεί πέρα στο ξενοδοχείο εκεί που είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Δεν είναι κανένας απέναντι είναι απ’ έξω.
Β. Δεν είναι κανένας εδώ
Α. Έχει φύγει;
Β. Πώς ήταν; Καραφλός; Πώς ήταν;
Α. Όχι, όχι δεν ήταν καραφλός. Γύρω στα 45 έως 50.
Β. Όχι, όχι.
Α. Πρόσεχε, κοίτα άνοιξε τα μάτια σου.
Β. Δεν έχει. Και πριν που ήρθα εγώ δεν ήταν κανένας.
Α. Μας έπρηξε αυτή που… Αυτή θα πρέπει να την σκότωνα με ρε μαλ…α τελείως να την ρίχναμε στη Βαρυμπόμπη.
Β. Τώρα τέλος.

Ο ξενοδόχος

Κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος φέρεται να είχε ένας 62χρονος ξενοδόχος ο οποίος είχε αναλάβει τη διαμονή των θυμάτων – γυναικών και την παροχή δωματίων για τις ερωτικές συναντήσεις τους με τους «πελάτες».

«Κρατούμενες» στο ξενοδοχείο

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε φυλακή για τις γυναίκες από τη Λατινική Αμερική που έπιανε στα δίχτυα του το κύκλωμα εκμεταλλευόμενο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. 

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία τις γυναίκες τις εγκαθιστούσαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους.

Από εκεί τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικές συναντήσεις με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες και κανόνιζαν μέσω γραφείου που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.