Πάτρα: Το μεθοδικό δολοφονικό σχέδιο της Ρούλας Πισπιρίγκου (Βίντεο)

Για μια «πανούργα και αποφασισμένη» γυναίκα κάνουν λόγο οι ειδικοί

Η 3,5 ετών Μαλένα δολοφονείται μέσα στο Παίδων. Κάποιος της κλείνει τη μύτη και το στόμα. Δεν την αφήνει να πάρει άλλη ανάσα. Την σκοτώνει, μέσα στο νοσοκομείο, έναν χώρο που παρέχει το απόλυτο άλλοθι. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα μπορούσε κάποιος να διαπράξει ένα αδιανόητο έγκλημα, ενώ το παιδί βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση;

«Είναι πολύ έξυπνο αυτό που κάνει, καλύπτει τα νώτα της. Γίνεται επιθετική, γεννάει επιχειρήματα, δεν υπάρχει για εκείνη σωστό και άδικο, εκείνη το κανονίζει αυτό», λέει η Δέσποινα Σβουρδάκου, εγκληματολόγος.

Ακολουθούν μηνύσεις στους γιατρούς. Κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη για τον αιφνίδιο και ανεξήγητο τότε, θάνατο του παιδιού. Η απάντηση αργότερα, ότι ο θάνατος οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια αποδεικνύει στο μυαλό του δολοφόνου ότι έχει διαπράξει το τέλειο έγκλημα και έχει γλιτώσει.

«Όταν κάποιος την βγάζει καθαρή, μαθαίνει τον τρόπο και είναι σίγουρο ότι θα το επαναλάβει. Ξανά και ξανά. Και κανείς από αυτούς δεν πιστεύει ότι θα συλληφθεί και θα τιμωρηθεί», λέει Δήμητρα Τσίτση, εγκληματολόγος.

Η δοκιμασμένη «οδός»

Όταν φτάνει η στιγμή της δολοφονίας της Ίριδας, η δοκιμασμένη μέθοδος της ασφυξίας είναι η πρώτη επιλογή. Είναι ακόμη πιο εύκολο. Ακόμη λιγότερη αντίσταση από το θύμα.

Τι μπορεί να κάνει για να σώσει τον εαυτό του ένα μωρό; Δεν χρειάζεται καν το άλλοθι δε, του νοσοκομείου. Στο σπίτι υπάρχει μάρτυρας, «τυφλός» υπερασπιστής του δράστη σε ότι κι αν συμβεί.

«Ασφυκτικός θάνατος πάει να πει ότι τα δύο παιδάκια βασανίστηκαν φρικτά. Και μη ξεχνάμε ότι η Τζωρτζίνα τα έζησε όλα. Όταν βλέπουμε τρία παιδιά με μικρή διάπλαση που δεν μπορούν να αντιδράσουν… η Τζωρτζίνα μπορούσε γι’ αυτό και επέλεξε διαφορετικό τρόπο να τη σκοτώσει» συμπλήρωσε η κυρία Τσίτση.

Πράγματι, η περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας είναι διαφορετική. Η κατηγορούμενη φέρεται να μην είναι εύκολο να τα «βάλει» μ’ ένα παιδί 9 χρονών. Η λύση βρίσκεται στην κεταμίνη και το άλλοθι δίνεται και πάλι από τον χώρο, το νοσοκομείο.

Αν και ύστερα από το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών, επαναφέρονται από κάποιους στο «τραπέζι» οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Τζωρτζίνα υπέστη το πρώτο επεισόδιο που την κατέστησε τετραπληγική.

«Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια πρώτη απόπειρα βάσει του τρόπου στα δύο άλλα παιδιά» .

Η προσαρμογή στις συνθήκες

Εάν αποδειχθεί ότι η 33χρονη κατηγορούμενη ευθύνεται και για τον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών, τότε οι ειδικοί μιλούν για μία εγκληματική προσωπικότητα που άντεξε να βλέπει τα παιδιά της να πεθαίνουν από το ίδιο της το χέρι, εκλιπαρώντας για μια ανάσα.

Η οποία ωστόσο, δεν ακολουθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, αλλά προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες.

«Έχει ψάξει, έχει μελετήσει, εξαρτάται από τις συνθήκες ανάλογα τον χώρο… τον κόσμο γύρω της» συμπλήρωσε η Δέσποινα Σβουρδάκου.

Ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται ότι έφυγαν από τη ζωή τα δύο αυτά παιδιά, από το χέρι εκείνου που τους στέρησε το οξυγόνο, είναι σοκαριστικός.

«Στο 1 λεπτό χάνουν τις αισθήσεις, στα 2, 3 δεν υπάρχει οξυγόνο στον εγκέφαλο, στα 4, 5 επέρχεται ο θάνατος» υπογράμμισε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Με το πόρισμα των ιατροδικαστών πλέον, να θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση των τριών παιδιών, οι εξελίξεις αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.