Quantcast

Πάτρα: Θρίλερ με την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα – Μπορεί να έγινε η προμήθειά της από το νοσοκομείο (Βίντεο)

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ίσως ανατραπούν τα μέχρι τώρα δεδομένα

Ακόμη ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η νέα εξέλιξη αφορά στη Τζωρτζίνα και την ουσία η οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- τής χορηγήθηκε, δηλαδή την κεταμίνη, με τις Αρχές να προσπαθούν από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου να βρουν τη «διαδρομή» της.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ίσως ανατραπούν τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς πλέον θα είναι ορατό το ενδεχόμενο η χορήγηση της φονικής ουσίας στην 33χρονη να έγινε από το περιβάλλον εντός του νοσοκομείου. Σημειώνεται πως η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου αρνείται εξαρχής ότι προέβη η ίδια στη χορήγηση της κεταμίνης, πετώντας το μπαλάκι στους γιατρούς.

«Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη»

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης, η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star μετέδωσε πως η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης είναι καθαρά φαρμακευτική, δηλαδή δεν έχει παραφαρμακευτικά στοιχεία ή παρασυστατικά.

Όπως εξηγείται στο ρεπορτάζ του καναλιού, πρόκειται κεταμίνη που δεν είναι σε σκόνη στο παρεμπόριο, την οποία μετά μπορούν να τη μετατρέψουν σε υγρή μορφή- όπως αυτή που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα- και μάλιστα, σύμφωνα με πηγές στην εκπομπή, δύο είναι οι εκδοχές:

  • Είτε υπήρχε η καθαρή, φαρμακευτική κεταμίνη στην αγορά, άρα από κάπου θα έπρεπε να έχει δηλωθεί ότι έχει κλαπεί
  • Είτε έχει φτάσει στα χέρια κάποιου μέσα από τους χώρους του νοσοκομείου

Οπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, διενεργήθηκε επανεξέταση της ποσότητας των ουσιών που βρέθηκαν στη Τζωρτζίνα. Ολες οι ουσίες ήταν εντός ορίων, εκτός από την κεταμίνη, η οποία χορηγήθηκε στη θανατηφόρα δόση των 6mg/ L.

Συνεπώς, αν η Ρούλα Πισπιρίγκου όντως χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της προκαλώντας τον θάνατό της, όπως κατηγορείται, τότε την προμηθεύτηκε μέσα από τους χώρους του νοσοκομείου.

«Ίδια η κεταμίνη που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα»

Ωστόσο, λίγο αργότερα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη, για την ουσία που εντοπίστηκε στη Τζωρτζίνα.

«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης» σημείωσε η κ. Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως», τόνισε η Χρύσα Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Ερευνούμε την κεταμίνη

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος 33χρονης, σημείωσε πως η έρευνα για την κεταμίνη συνεχίζεται. «Συνεχίζουμε την έρευνα, εστιάζουμε στη φαρμακευτική ουσία που αποτέλεσε την ουσία θανάτου με τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Όπως λέει ο δικηγόρος της 33χρονης, «έχουμε σκοπό να διασαφηνίσουμε αν πρόκειται για φαρμακευτική ή όχι κεταμίνη. Ήδη μαθαίνουμε ότι πρόκειται για ανεύρεση φαρμακευτικής, δηλαδή νοσοκομειακής κεταμίνης, πράγμα που αν είναι ακριβές έχει κάποιες προεκτάσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η νοσοκομειακή κεταμίνη είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, συνταγογραφείται και κάθε χορήγησή της καταγράφεται σε αρχείο.

Ο ίδιος τονίζει ότι θα αναζητηθεί, στην περίπτωση που είναι «καθαρή» κεταμίνη, από ποια φαρμακαποθήκη νοσοκομείου έχει βγει και γιατί δεν έχει χρεωθεί. «Αν υπάρχει έλλειμα σε κεταμίνη και δεν έχει αναφερθεί έναν μήνα τώρα, δημιουργούνται ερωτηματικά που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης».

Ο κ. Παπαδόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε δοθεί εσκεμμένα από τους γιατρούς η φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη. «Προχωρούμε στα τυφλά, αναλύουμε τα ζητήματα και βλέπουμε πού θα μας βγάλει. Το ιατρικό λάθος είναι ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνώνται από την αρχή της υπόθεσης».