Quantcast

Πάτρα: Πού ήταν η Δήμητρα Πισπιρίγκου όταν πέθανε η Ίριδα – Το «μυστήριο» με το ασθενοφόρο

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποκαλύψουν τις θέσεις των υπόπτων στα επίμαχα χρονικά διαστήματα

Στο πρόσωπο της Δήμητρας Πισπιρίγκου έχει στραφεί τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον των Αρχών, αλλά και της κοινής γνώμης.

 

 

Η 25χρονη θεία των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, τόσο στις δύο καταθέσεις της στην Αστυνομία όσο και σε δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς σε τηλεοπτικές εκπομπές, έχει πέσει σε διαπιστωμένες αντιφάσεις, ενώ το ερώτημα που πλανάται πλέον μεταξύ αυτών που από την αρχή παρακολουθούν στενά την υπόθεση είναι αν τελικά η αδελφή της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου βρισκόταν πράγματι στο σπίτι της οδού Μπιζανίου την ημέρα που πέθανε το βρέφος της οικογένειας ή αν ειδοποιήθηκε εκ των υστέρων και έφτασε εκεί λίγο πριν από τον Μάνο Δασκαλάκη και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ίσως έτσι εξηγείται και η αινιγματική δήλωση που είχε κάνει προ ημερών ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος είχε κάνει λόγο για επερχόμενες συλλήψεις 2-3 ατόμων στην πολύκροτη υπόθεση.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., οι Αρχές γνωρίζουν πού ακριβώς ήταν ο καθένας τα επίμαχα χρονικά διαστήματα αναφορικά με τους θανάτους των παιδιών: «Οι κεραίες των κινητών έχουν μιλήσει για τη θέση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Πάτρας» είχε πει, προσθέτοντας με νόημα πως υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. «Άλλα ξέρουμε, άλλα υπάρχουν κι άλλα θα γίνουν. Αυτά που ξέρει η κ. ανακρίτρια τα ξέρει μόνο αυτή και ίσως και ένας-δύο αστυνομικοί. Αν κάνουμε υπομονή, θα δούμε σε λίγο και τους υπόπτους να προσάγονται ξαφνικά και κάποια στοιχεία που δεν γνωρίζουμε να έρχονται στη δημοσιότητα γιατί πια θα έχουν κάνει τη δουλειά τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο. αυτό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα είναι τα αποτελέσματα από την έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων, καθώς ξαφνικά σταμάτησε η ροή των πληροφοριών: «Οι κεραίες θα δώσουν τα σημεία γιατί ο καθένας δηλώνει τη θέση του μέσα από την κεραία, πού είναι, πού μιλάει. Πού κινούνταν οι ύποπτοι στα επίμαχα χρονικά διαστήματα;» είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Την ίδια ώρα, απορία προκαλεί παλαιότερη δήλωση της Δήμητρας Πισπιρίγκου γύρω από τον ελάχιστο, όπως ισχυρίστηκε, χρόνο που χρειάστηκε η αδελφή της το μοιραίο πρωινό της 21ης Μαρτίου του 2021 για να πάει στο δωμάτιο του μωρού που είχε ξυπνήσει, να του δώσει την πιπίλα του και να επιστρέψει στο κρεβάτι όπου κοιμόταν μαζί με την ίδια. Σύμφωνα με την 25χρονη, αυτός ο χρόνος δεν ξεπερνούσε το ένα λεπτό. Ωστόσο, στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με το δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης δεν προσδιόρισε με σαφήνεια το χρόνο αυτό, αλλά είπε συγκεκριμένα πως όταν επέστρεψε στο κρεβάτι τη ρώτησε «αν τάισε τη μικρή», κάτι που προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα λεπτό απουσίας.

Όπως όμως η ίδια είχε πει στις αρχές Απριλίου «στις 7:30 ακούσαμε ένα τύπου νιαούρισμα από το παιδί. Πήγε η Ρούλα, ούτε ένα λεπτό έκανε, να βάλει την πιπίλα. Γύρισε και της λέω “δεν έφαγε;”, λέει “όχι, λογικά θα κλάψει σε λίγο για να φάει”. Δεν έφαγε, δεν ξύπνησε το παιδί». Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη της κατάθεση μετά το θάνατο της Ίριδας, η θεία του κοριτσιού δεν είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιστατικό.

To μυστήριο με το ασθενοφόρο

Ταυτόχρονα, αδιευκρίνιστο παραμένει άλλο ένα στοιχείο το οποίο είχε προκύψει από δήλωση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με την οποία η ίδια είχε βγει στο δρόμο ψάχνοντας το ασθενοφόρο που είχε καθυστερήσει να φτάσει στην οδό Μπιζανίου, φοβούμενη ότι οι διασώστες είχαν χάσει το δρόμο. «Θυμάμαι ότι έτρεχα εγώ επάνω σε ένα κεντρικό δρόμο της Πάτρας, να του δείξω πού είναι το σπίτι. Γιατί δεν μπορούσαν να το βρούνε. Όλα αυτά έγιναν γύρω στις 11:40».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το καταγραφικό του ΕΚΑΒ η κλήση είχε γίνει στις 11:37 το πρωί εκείνης της Κυριακής, ενώ το ασθενοφόρο χρειάστηκε 7 λεπτά για να καλύψει την απόσταση. Στις 11:44 οι διασώστες είχαν φτάσει στο σημείο.

Τον ισχυρισμό της περί καθυστέρησης είχε διαψεύσει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιάννης Θεοδωρόπουλος, λέγοντας πως η οδός Μπιζανίου βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο, πολύ γνωστό, και επομένως δεν θα μπορούσε να είχε χαθεί το πλήρωμα του ασθενοφόρου. «Ούτε το δρόμο χάσαμε ούτε καθυστερήσαμε να πάμε. Τώρα αν χαρακτηρίζει καθυστέρηση τα 6-7 λεπτά που χρειάστηκε για να διανύσει το ασθενοφόρο απόσταση 3,5-4 χιλιομέτρων…».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Μάνος Δασκαλάκης που ειδοποιήθηκε πριν από το ΕΚΑΒ για το θάνατο της Ίριδας έφτασε στο σπίτι του 4 λεπτά πριν από το ασθενοφόρο. Ωστόσο, αφού η κλήση στο ΕΚΑΒ γίνεται στις 11:37 και ο πατέρας των παιδιών φτάνει στο σπίτι γύρω στις 11:40, πότε ακριβώς η Δήμητρα Πισπιρίγκου έφυγε από το σπίτι; Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η θεία των παιδιών χρησιμοποίησε αυτόν τον ισχυρισμό για να καλύψει την περίπτωση να την είχαν δει να φθάνει στο σπίτι της αδελφής της μόλις εκείνο το πρωινό και όχι νωρίτερα. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γιατί σε δήλωσή της θυμάται ακριβώς την ώρα που έψαχνε το ασθενοφόρο, αλλά μπέρδευε τις ώρες που βρήκε νεκρό το παιδί στην κούνια του.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα το πώς οι δύο αδελφές, που στις 7:30 το πρωί κοιμόντουσαν, κατάφεραν να ακούσουν το «νιαούρισμα» της Ίριδας, τη στιγμή που η απόσταση μεταξύ των δύο δωματίων είναι αρκετά μεγάλη και δεν υπήρχε σύστημα ενδοεπικοινωνίας.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27 Ιουνίου 2022