Ποιοι πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Καμπανάκι για τις φορολογικές δηλώσεις

«Καμπανάκι για τις φορολογικές δηλώσεις αφού ορισμένοι πολίτες έχουν προθεσμία τριών ημερών για να τις υποβάλουν για να μη χάσουν επιδόματα, παρά την παράταση που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Παρά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους, να μπορούν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι την 29η Ιουλίου, κάποιοι θα πρέπει να βιαστούν για να μην χάσουν επιδόματα.

Ειδικότερα, μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση δύο κατηγορίες πολιτών, εφόσον δεν θέλουν να χάσουν το Power Pass.

Προθεσμία 72 ωρών έχουν:

Όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση:

Αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν την αντίστοιχη αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, καθώς για τη χορήγησή του θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα – που αποκτήθηκε το 2021 – μετά την αφαίρεση των φόρων.

Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας:

Οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τους φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη (εισοδήματα 2021) θα πρέπει – πριν μπουν στην πλατφόρμα του Power Pass – να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας και να συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά τη φοιτητική κατοικία, αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

Προσοχή: Η Πέμπτη 30 Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης για το επίδομα ρεύματος.