Πάτρα: Οι τραγικές συμπτώσεις στο γρίφο του θανάτου της Τζωρτζίνας (Βίντεο)

Ακόμα και οι πιο έμπειροι ερευνητές της αστυνομίας ομολογούν πως στα ελληνικά χρονικά δεν θυμούνται άλλη υπόθεση με τόσο μυστήριο

Οι νέες τραγικές συμπτώσεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, σοκάρουν ολοένα και περισσότερο το πανελλήνιο.

 

Ακόμα και οι πιο έμπειροι ερευνητές της αστυνομίας ομολογούν πως στα ελληνικά χρονικά δεν θυμούνται άλλη υπόθεση με τόσο μυστήριο.

 

Ενα μεγάλο ερωτηματικό προέκυψε από το ρεπορτάζ του «LiveNews», αναφορικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας (το μεγαλύτερο κοριτσάκι της οικογένειας που πέθανε τελευταίο).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί όσο νοσηλευόταν στη μεγάλη αίθουσα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν παρουσίαζε επιπλοκές και όλα τα προβλήματά του παρουσιάζονταν ξαφνικά και πάντα, όταν το παιδάκι ήταν πια σε δικό του δωμάτιο. Αυτό είναι ένα στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον της Αστυνομίας.

Τα βίντεο των συγγενών

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποια στιγμή οι γιατροί ζήτησαν από τους συγγενείς του παιδιού να τραβούν βίντεο, όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό με την υγεία της μικρής.

Οι συγγενείς όντως τράβηξαν κάποια βίντεο, τα οποία όμως δεν δείχνουν να αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα η μικρή Τζωρτζίνα. Τα βίντεο αυτά αναμένεται να προστεθούν στη δικογραφία της υπόθεσης.

Η προειδοποίηση των γιατρών

Στο μεταξύ, ένα φιλικό προς την οικογένεια πρόσωπο γνωστοποίησε ότι οι γιατροί του Ωνασείου, όπου διακομίστηκε το κοριτσάκι, προειδοποίησαν πως, αν παρουσιάσει πάλι πτώση οξυγόνου, «το παιδί θα χαθεί».

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή Tlive του Alpha, μίλησε το φιλικό προς την οικογένεια πρόσωπο και ανέφερε πως «στη διάρκεια της νοσηλείας στο Ρίο, οι γονείς και ο διευθυντής της μονάδας του νοσοκομείου επέμεναν να μπει απινιδωτής στο κοριτσάκι, έτσι ώστε, όταν θα πήγαινε σπίτι να ήταν όλοι σίγουροι ότι το παιδί δεν θα ξαναπάθει ανακοπή».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «στο Ωνάσειο επέμεναν ότι το παιδί δεν έχει καρδιολογικό πρόβλημα και ότι πρέπει να στραφούμε στο νευρολογικό κομμάτι, γιατί τα monitor και όλα αυτά που την είχαν συνδεδεμένη, δεν έδειξαν ποτέ αρρυθμία». «Όταν ο γιατρός τοποθέτησε τον απινιδωτή είπε »τη διασφαλίζω καρδιολογικά, αλλά αν παρουσιάσει πάλι πτώση οξυγόνου, όπως έπαθε την πρώτη ανακοπή, το παιδί θα χαθεί», όπως και έγινε», συμπλήρωσε το ίδιο άτομο από το περιβάλλον της μητέρας.

Το ίδιο άτομο ανέφερε ότι οι γιατροί αρχικά θεώρησαν ως ψυχολογικό το πρόβλημα που αντιμετώπισε η μικρή Τζωρτζίνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης νοσηλείας, το οξυγόνο έπεσε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το παιδί να μείνει τετραπληγικό.

«Η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη. Είχε κάποιο επεισόδιο σπασμού στον ύπνο της, πέρυσι τον Απρίλιο και οι γονείς την πήγαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα. Πιο πολύ από τον φόβο τους, επειδή η αδελφή της, η Ίριδα είχε »φύγει» μπροστά στα μάτια της» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, «οι γιατροί αρχικώς είπαν ότι είναι ψυχολογικό. Όταν της έβγαζαν εξιτήριο, έκανε έναν εμετό. Μας είπαν ότι αρχίζει γαστρεντερίτιδα και την κράτησαν για νοσηλεία. Της έβαλαν ορό και μετά άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της. Μας είπαν ότι έχει βρογχοπνευμονία. Είχε οξυγόνο 60, με μάσκα και έπαθε ανακοπή, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Αφού έπαθε ανακοπή και άργησε να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος της, έπαθε την εγκεφαλική παράλυση και έμεινε τετραπληγική. Είχε 97% αναπηρία».

Επί 6 χρόνια η μητέρα έγραφε για τα προβλήματα των παιδιών σε φόρουμ

Ενα άλλο αξιοπερίεργο γεγονός είναι ότι Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα που έφερε στον κόσμο τα τρία παιδιά, έγραφε από το 2016 έως το 2021 για τα προβλήματα υγείας των παιδιών της και έψαχνε σε φόρουμ άλλες μητέρες για να της δώσουν συμβουλές!

Οπως προκύπτει από τις αναρτήσεις που έκανε η μητέρα, τα τρία παιδιά της ασθενούσαν και εμφάνιζαν προβλήματα υγείας με τη γυναίκα που τα έφερε στον κόσμο να ρωτά άλλες μητέρες για να τη βοηθήσουν.

Το πρώτο μήνυμα η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το Live News, το έστειλε το 2016 όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόλις 2,5 ετών. «Καλησπέρα σας, την Πέμπτη η μεγάλη μου κόρη 2,5 ετών θα κάνει μια επέμβαση λίγο κάτω από το φρύδι, να αφαιρέσει μια κύστη όφρεος. Θα κάνει 3 ραμματάκια αλλά είναι πολύ ζωηρή. Έχει κανείς, κάποιας μανούλας το παιδάκι κάτι παρόμοιο; Φοβάμαι πως θα πειράζει τα ράμματα μετά» έγραψε σε μία ανάρτησή της η μητέρα των κοριτσιών.

Στο ίδιο γκρουπ η μητέρα ζητούσε συμβουλές και για τον εαυτό της, με ορισμένες από τις γυναίκες που βλέπουν τα μηνύματα, να της απαντούν απορημένες… «Καλημέρα σας και καλό μήνα! Θα ήθελα τις γνώμες και τις εμπειρίες σας. Είμαι στη 13η εβδομάδα κύησης στο δεύτερο παιδάκι. Η κόρη μου είναι 1,5. Είχα πόνους χαμηλά και χθες ο γιατρός μου είπε… Είχε κάποια παρόμοια εμπειρία; Χρειάζεται ακινησία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων».

«Ο γιατρός δεν σε συμβούλεψε;», της απάντησαν στην ανάρτηση κι εκείνη έγραψε: «Εννοείται, απλά ήθελα να ακούσω και άλλες περιπτώσεις ή εμπειρίες. Είναι τόσο σοβαρό όσο μου είπε; Απλά εμπειρίες ήθελα να ακούσω».

Ρωτά για τη Μαλένα τον Ιούνιο του 2016 η μητέρα από την Πάτρα

Τον Ιούνιο του 2016, στα 27 της χρόνια είναι μητέρα δύο παιδιών. Της Τζωρτζίνας που έχει γίνει 3 ετών και της Μαλένας που έχει γεννηθεί λίγους μήνες πριν. «Καλημέρα σας, έχει κάποιας μανούλας το παιδάκι ατοπική δερματίτιδα να ρωτήσω κάποια πράγματα; Εμένα είναι 10 μηνών και όλο το χειμώνα ήταν σε ύφεση και τώρα σε έξαρση. Ενώ είμαι διαρκώς με τις ενυδατικές της».

«Εμείς την αντιμετωπίσαμε με άμυλο πατάτας. Το παίρνεις από το φαρμακείο. Κάνεις μπάνιο με αυτό δηλαδή γεμίζεις μια λεκάνη νερό και βάζεις μια χούφτα από αυτό, το διαλύεις και βάζεις το μωρό μέσα για 15 λεπτά. Ξεπλένεις απλώς και το σκουπίζεις. Το κάναμε», ήταν μία από τις απαντήσεις. Άλλη απάντηση ήταν η εξής: «Να φοράτε μακριά μπιτζαμούλα αφού έχει στα πόδια για να μην έρχεται σε επαφή απευθείας με τη σκόνη. Όσο και αν σφουγγαρίσεις η σκόνη είναι παντού. Μακριά βαμβακερή λεπτή μπιτζαμούλα και φαρδιά να μην ακουμπάει».

Τα μηνύματα της μητέρας είναι συνεχή. Κάποιες φορές για τα παιδιά και άλλες για τον εαυτό της… «Μανούλες, με κόλλησε η μεγάλη μου η κόρη γαστρεντερίτιδα. Είμαι πολύ χάλια, ενώ το θηριάκι μου την πέρασε ελαφρά. Όσες δεν έχετε βοήθεια από κάπου τι κάνετε όταν αρρωστήσετε και δεν μπορείτε καθόλου; Μου έρχεται να καταρρεύσω».

«Αχ αυτή η κορτιζόνη αλλά και το αερολίν από τη μάσκα εμένα, με είχε βγάλει εκτός λειτουργίας. Υπομονή, θα γίνει καλά το μωράκι σου και θα στρώσει πάλι ο ύπνος. Και στο λέω εγώ που τον έχω από δύο μηνών με βρογχιολίτιδα. Τώρα 6 μηνών και όταν αρρωσταίνει πάλι χαλάει ο βραδινός του ύπνος», της απάντησαν σε ανάρτηση. «Δεν ήξερα ότι η κορτιζόνη προκαλεί υπερένταση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», έγραψε η μητέρα των κοριτσιών. Σε κάποια μηνύματα η μητέρα δείχνει να θέλει να διασταυρώσει τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί και σε άλλα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη από αυτά που της είπαν…

«Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου, για μια αγκαλιά έστω και πονάω. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς, ο καθένας τη δική του διάγνωση». «Καλημέρα σας, πριν 11 μέρες επισκέφθηκα την παιδίατρο, με τη μικρή μου κόρη, 17 μηνών και μας είπε ότι έχει μέση εκρηκτική ωτίτιδα και στα δύο αυτάκια της. Της έδωσε αντιβίωση, αλλά η μικρή από τότε και λίγο νωρίτερα δεν μου κοιμάται τα βράδια. Πετάγεται σχεδόν κάθε 20λεπτο και κλαίει. Η παιδίατρος μου είπε ότι ίσως είναι από τα αυτάκια της. Όμως γιατί δεν πετάγεται και τα πρωινά και το κάνει μόνο τη νύχτα; Στο μεσημεριανό ύπνο, πετάγεται μόνο 1-2 φορές. Έχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία;». Άλλοι την ρώτησαν εάν έχει σε κλίση το κρεβάτι του κοριτσιού, άλλοι της πρότειναν να βάλει κάτω από το στρώμα τα μαξιλάρια.

Εκτός όμως από τις συνηθισμένες παιδικές ασθένειες γίνεται κάποιες φορές κουβέντα και για πιο σοβαρές… «Απ’ ό,τι ξέρω οι χημειοθεραπείες δεν είναι σε όλους ίδιες. Εξαρτάται την περίπτωση. Υπήρχαν κάποιες παρενέργειες όπως με τα μαλλιά και ένιωθε περίεργα με την ορμονοθεραπεία. Αλλά σου είπα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή», της απαντούν.

Νέα μηνύματα από τη μητέρα που έχασε τα παιδιά της

«Καλημέρα σας, η μικρή μου 5,5 μηνών έκανε το τελευταίο γεύμα της ημέρας στις 23.00 το βράδυ και ξυπνούσε γύρω στις 9 με 10 το πρωί. Πριν καμία εβδομάδα αρρώστησε με βρογχιολίτιδα. Αρχίσαμε μάσκα, αντιβίωση και κορτιζόνη. Από τότε δεν κοιμάται τη νύχτα. Ξυπνάει κάθε 3 ώρες για γάλα σαν νεογέννητο. Και η παιδίατρος μου είπε ότι πρώτα θα τελειώσει την αγωγή της και μετά θα μπει στο ρυζάλευρο. Έχει συμβεί σε κάποια άλλη μανούλα;».

«Καλημέρα, άλμα ανάπτυξης, ίσως έχασε και τη σειρά της. Μπορεί και από την κορτιζόνη να έχει υπερένταση. Ας τελειώσετε την αγωγή, να περάσουν και κάποιες μέρες, να φύγει η επίδραση και βλέπεις. Περαστικά σας…», της απαντούν.