«Η κεταμίνη έχει σύντομη δράση. Από τότε που αρχίζει η χορήγησή της έχει μία δράση στα 3 λεπτά και το peak της φτάνει στα 20 λεπτά. Αυτό που προφανώς μπερδεύουν κάποιοι είναι όταν κάνουμε το επεισόδιο έχουν περάσει ήδη πάνω από 3 έως 20 λεπτά. Όταν έχουμε τα πιο έντονα συμπτώματα μιλάμε για 20 λεπτά μετά τη χορήγηση και την είσοδο του φαρμάκου στον οργανισμό. Θα πρέπει να υπολογίσουμε από την έναρξη του επεισοδίου κι όχι από την αντιμετώπιση της κλινικής εικόνας. Οι γιατροί κλήθηκαν όταν είχαμε το επεισόδιο, όχι προληπτικά μη τυχόν γίνει επεισόδιο», δήλωσε.
Επιπλέον, ο κ. Λέων τόνισε πως η υψηλή δόση κεταμίνης, η οποία είναι θανατηφόρα, στο peak της οδηγεί σε παθολογική κατάρρευση του οργανισμού που δεν είναι αναστρέψιμη.
«Έστω ότι φωνάζουμε γιατρό σε μία δύσκολη κλινική εικόνα μετά από χορήγηση κεταμίνης στα 18 λεπτά. Το άτομο δεν έχει πεθάνει στα 18 λεπτά, αρχίζει η ανάνηψη, άλαλ δύο λεπτά το φάρμακο έχει χρόνο να φτάσει στο ανώτερο σημείο του. Δεν καταρρέει αμέσως ο οργανισμός, ενεργοποιείται μία διαδικασία, άρα θα χρειαστεί κι άλλα λεπτά και με τις προσπάθειες των γιατρών θα παραταθεί ο χρόνος, όσο αντέχει ο οργανισμός», δήλωσε.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, πιο εύκολα θα αποδειχθεί εάν ο θάνατος της Ίριδας αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς υπάρχουν πολλά ευρήματα που προσδιορίζουν πιο εύκολα την αιτία θανάτου της.