Όσοι τον γνώριζαν, διέκριναν τη μεγάλη αδυναμία που έδειχνε στην Τζωρτζίνα και πόσο πολύ είχε καταρρακωθεί όταν το 9χρονο κοριτσάκι έμεινε τετραπληγικό.
Η μαρτυρία ενός πρώην εργοδότη του, αποκλειστικά στο LIVE NEWS, είναι χαρακτηριστική.
«Μόνο για τα παιδιά του έλεγε, πιο πολύ για την μικρή αυτή την Τζωρτζίνα, το υπεραγάπαγε. Από ό,τι έλεγε ήθελε να το φέρει να δει τον μπαμπά του να τραγουδάει, τον μπαμπά της, μέτραγε εκεί την πόρτα να δει αν χωράει να περάσει το καροτσάκι του. Μου έλεγε ότι είναι ταλέντο, ότι τραγουδάει, πριν πάθει έτσι, πριν αρρωστήσει πιο βαριά, ότι χόρευε, της είχε πάρει και ηχητικά μου είχε πει.
Την αγαπούσε πάρα πολύ, ήταν η αδυναμία του. Εγώ γνώρισα έναν άνθρωπο που λάτρευε το παιδάκι του. Ενδεχομένως το λάτρευε ιδιαίτερα γιατί είχε χάσει άλλα δύο. Εγώ έτσι το δικαιολόγησα, γιατί τόσο πολύ το αγαπάει».
Ο Μάνος Δασκαλάκης, μάλιστα, φαίνεται να κατέρρευσε όταν σε μια πρόβα έγινε αναφορά στα δύο του παιδιά που είχε χάσει.
«Ένας στεναχωρημένος άνθρωπος εγώ επειδή ήξερα και το ιστορικό του, μπορούσα να το διακρίνω αυτό, μάλιστα δεν ήθελα έτσι να… Επειδή κάναμε και μία πρόβα, δεν ήθελα να του υπενθυμίσω το γεγονός που είχα μάθει για τα παιδάκια του, μόλις του το είπα έγινε χάλια.
Άρχισε να κλαίει, άρχισε να καπνίζει και μου εκμυστηρεύτηκε ότι, γιατί μου έκανε εντύπωση ότι μπορεί και τραγουδάει, και μου λέει ‘Κοίτα Σπύρο εάν δεν είχα την διέξοδο της μουσικής με αυτά που έχω πάθει, θα είχα αυτοκτονήσει’ και έκλαιγε, εγώ τον πίστεψα δεν είχα λόγο, ένα καλό παιδί είδα μπροστά μου».
Εργατικός πατέρας
Ο πατέρας των τριών κοριτσιών από τη Πάτρα φαίνεται, σύμφωνα με τη λίστα των εργασιακών του σχέσεων από το 2014 ως σήμερα, ότι εργάζεται σχεδόν αδιάκοπα, πολλές φορές σε παραπάνω από μία δουλειές ταυτόχρονα.
«Με εξαίρεση το διάστημα του πρώτου κορωνοϊού, δηλαδή, απ’ το ’19 ως τις αρχές του ’21, υπάρχει εργασία όλο το διάστημα, δεν μπορούμε να πούμε εάν αυτή σε επίπεδο ενσήμων έχει 25 ένσημα τον μήνα, αλλά πολύ συχνά όπως το delivery ή στον χώρο της εστίασης, τα ένσημα δεν είναι πάντα 25 ένσημα τον μήνα. Η εικόνα είναι όμως, ότι υπάρχει εργασία με εξαίρεση το διάστημα του Covid, όπου εκεί πολλοί εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους είχαν δυσκολίες», λέει ο Κώστας Τσουκαλάς, εργατολόγος.
Συνολικά, ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται να εργάζεται 5 χρόνια και 4 μήνες, με αρκετές εργασίες να γίνονται παράλληλα. Το μεγαλύτερο διάστημα είναι 3,5 χρόνια συνεχόμενα από τα τέλη του 2014 ως τα μέσα του 2018 και ένας χρόνος και δύο μήνες, από τις αρχές του 2020 ως τον Μάρτιο του 2021.
Οι υπόλοιπες εργασιακές του σχέσεις αναφέρονται κυρίως σε εργασίες λίγων ημερών ως διανομέας ή μιας ημέρας πρόσληψη, όπως συνηθίζεται σε καλλιτέχνες που εμφανίζονται σε νυχτερινά κέντρα για μία βραδιά.
Την εντύπωση ενός εργατικού πατέρα είχε δώσει ο Μάνος και στον τότε εργοδότη του, καθώς ακόμα και στις πρόβες στο μαγαζί που θα τραγουδούσε τα Χριστούγεννα, ερχόταν αργά το βράδυ, μόλις σχολούσε από την άλλη του δουλειά.
«Ότι δούλευε πολύ δούλευε έκανε διανομές, κάτι τέτοιο μου έλεγε. Πολύ ενασχόλησή του με τη δουλειά του συνεχόμενα, είχε δηλαδή, ο άνθρωπος δούλευε, δούλευε. Ήταν κουρασμένος και πάντα εκεί τις πρόβες τις δυο τρεις που κάναμε μετά από δουλειά κατευθείαν. Δεν μπορούσε ποτέ πριν τις 8, ήθελε από τις 9 και μετά το βραδύ, φανταστείτε ο άνθρωπος δούλευε από το πρωί και με το που ερχόταν να κάνει πρόβα, από δουλειά ερχόταν. Είναι πάρα πολλές οι ώρες».
Σύμφωνα με τον τότε εργοδότη του, έδειχνε ένας άνδρας που δυσκολευόταν πολύ να διαχειριστεί τον χαμό των κοριτσιών και την ασθένεια της Τζωρτζίνας. Με την Ρούλα ωστόσο, να μην τον αφήνει λεπτό από τα μάτια της. Ούτε όταν εκείνος τραγουδούσε για να ξεχαστεί.
«Όταν τον ρώτησα για τα άλλα παιδιά ήταν χάλια ο άνθρωπος, δεν μπορούσε, δεν ήθελε, το σταμάτησα εκεί. Το θεωρούσε ατυχία μεγάλη, το θεωρούσε ότι… Ούτε γιατρούς κατηγορούσε, εμένα δεν μου είπε, είπε «τα παιδιά αρρώστησαν, έπαθαν διάφορα θέματα και του έφυγαν και το τρίτο χειροτέρευε».
Οι δύο άνδρες επικοινώνησαν ξανά όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Τζωρτζίνας, με τον Μάνο, τότε, σύμφωνα με τον πρώην εργοδότη του, να είναι συντετριμμένος.