Κύκλωμα μαστροπείας: Στην Κύπρο τα στοιχεία Γκιώνη

Από που προέρχονται

Στις αστυνομικές αρχές της Κύπρου φέρεται να έφτασαν τα στοιχεία που περισύλλεξε ο γνωστός ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, για τα κυκλώματα μαστροπέιας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σε διάσκεψη τύπου σήμερα ανέφερε ότι η επιστολή του Ηλία Γκιώνη, για την υπόθεση κυκλωμάτων μαστροπείας με αφορμή της καταγγελία για βιασμό της Γεωργία Μπίκα στην Θεσσαλονίκη, αποτελείται από 47 συνολικά σελίδες, εκ των οποίων οι 14 αφορούν την Κύπρο.

Μετά την παραλαβή της επιστολής συστάθηκε ειδική ανακριτική ομάδα η οποία απαρτίζεται από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ώστε να αξιολογηθούν όλες οι πληροφορίες.

 

Σε τι γίνεται αναφορά

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι στην επιστολή γίνονται αναφορές που δεν αφορούν προσωπικά βιώματα ή προσωπική γνώση του Ηλία Γκιώνη και πρόκειται για υλικό το οποίο είναι αναρτημένο σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ή αναρτήσεις και μηνύματα τα οποία έλαβε ο Γκιώνης στους λογαριασμούς του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όλες οι πληροφορίες που λήφθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας θα αξιολογηθούν με κάθε σοβαρότητα. Ήδη σε σημερινή πρωινή σύσκεψη έγινε μια πρώτη αξιολόγηση των αναφορών και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μετά από συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, έδωσε κατευθύνσεις για τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν.

Καταλήγοντας, ο Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί όταν ολοκληρωθεί η μελέτη όλων των στοιχείων, ενώ κάλεσε οποιονδήποτε πολίτη έχει στοιχεία να τα διαβιβάσει στην Αστυνομία.