Κοζάνη: 43χρονη αγκάλιαζε ηλικιωμένες παριστάνοντας ότι τις γνωρίζει και τις έκλεβε χρυσούς σταυρούς και αλυσίδες

Μία απίστευτη υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Εορδαίας και του Βοϊου Κοζάνης

Μία απίστευτη υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Εορδαίας και του Βοϊου Κοζάνης. Μία 43χρονη γυναίκα έκλεβε χρυσούς σταυρούς και αλυσίδες από τον λαιμό ηλικιωμένων γυναικών, με την πρόφαση ότι τις γνώριζε! Έπειτα, επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 43χρονος συνεργός της.

Εξιχνιάστηκαν την Τρίτη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου Κοζάνης συνολικά τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κοζάνης. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν άμεσα ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 43 ετών, στην πόλη της Βέροιας.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, χθες το πρωί της Τρίτης, η 43χρονη αφού πλησίασε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες ηλικίας 68, 69 και 75 ετών στον αύλειο χώρο του σπιτιού τους, σε περιοχές της Κοζάνης, προφασιζόμενη ότι είναι γνωστή τους κατάφερε, αγκαλιάζοντάς τις, να αφαιρέσει συνολικά από το λαιμό τους, δύο χρυσούς σταυρούς και μία χρυσή αλυσίδα αξίας περίπου -1.900- ευρώ. Στη συνέχεια  επιβιβαζόταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος συνεργός της και στο οποίο επέβαινε ακόμη μία άγνωστη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας αναζητούνται να ταυτοποιηθούν και αποχωρούσαν.

Μετά από αναζητήσεις, οι προαναφερόμενοι 43χρονοι εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στην πόλη της Βέροιας και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας και το Αστυνομικό Τμήμα Βοΐου, αντίστοιχα, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν – κυρίως από ηλικιωμένους – χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες :

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με     διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.
  • Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των κλεφτών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.