Κως: Δίδυμο καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας

Οι στοχευμένοι έλεγχοι που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στο πλαίσιο της διερεύνησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Κω, οδήγησαν στην σύλληψη δύο Ελλήνων ηλικίας 28 και 34 χρόνων μετά από έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, το απόγευμα της Πέμπτης.

 

 

Τι βρέθηκαν στην κατοχή τους

Στην κατοικία του 28χρονου βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,9 γραμμαρίων και ένα χασισόδεντρο ύψους 68 εκατοστών που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρα και στην κατοχή και στην κατοικία του 34χρονου 212 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Συλλήψεις και στην Ημαθία

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας στο σπίτι ενός Έλληνα, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά δέκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 50 εκατοστών, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και μικροποσότητες κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης, σπόροι κάνναβης και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας άσκησε στον δράστη δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Φυτώριο κάνναβης στην Κέρκυρα

Από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη ένας Έλληνας, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε ένα φυτώριο με έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 εκατοστών, ενώ κατασχέθηκε και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 14 γραμμαρίων.

Τρίκαλα: Σε θαμνώδη περιοχή των Τρικάλων εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων ένας Έλληνας, που καλλιεργούσε τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,20 μέτρου, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα