Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: «Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν» είπε η 38χρονη στον εισαγγελέα (Βίντεο)

«Κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ».

Νωρίς το πρωί και με ταχύτατες διαδικασίες οδηγήθηκε ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας Ηρακλείου η 38χρονη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της.

Η 38χρονη συνοδευόμενη από τον δεύτερο δικηγόρο της Μάνο Δρακωνάκη μεταφέρθηκε πολύ νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας. Εισήλθε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, στο πλαίσιο πάντα των μέτρων ασφαλείας, και η διαδικασία που ακολούθησε στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτατη. Η γυναίκα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Σύμφωνα με το cretalive η γυναίκα εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ψύχραιμη και μπήκε στο γραφείο των δικαστικών αρχών με βήμα σταθερό. Όταν ερωτήθηκε από τον Εισαγγελέα «για ποιον λόγο κρυβόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα» εκείνη απάντησε «κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ».

Η 38χρονη παραδόθηκε στις αρχές νωρίς το απόγευμα της Τρίτης καθώς καταζητούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του εν διαστάσει συζύγου της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Την παρέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου αφού τη συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός Αστυνομικού Μεγάρου.

Τι λέει ο δικηγόρος της

Ο Μανώλης Δρακωνάκης ένας εκ των δύο συνηγόρων της 38χρονης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προθεσμία που δόθηκε στην πελάτισσα του για να απολογηθεί.

Παράλληλα ο κ. Δρακωνάκης αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα της 38χρονης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει. Η πελάτισσα μου πάντως φοβάται».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο κ. Μανώλης Δρακωνάκης ανέφερε ότι « Είχαμε μια ομαλή μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα. Η διαδικασία έγινε με όλα τα νόμιμα μέσα και όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα αναμένουμε σήμερα να πάρουμε σήμερα μια προθεσμία. Είχαμε μια επικοινωνία με την φερόμενη ως δράστιδα. Είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Δεν είναι απλό αυτό που έχει περάσει».

Τι θα ισχυριστεί η 38χρονη

Ο κ. Δρακωνάκης ξεκαθαρίζει ότι «Δεν είχε προσχεδιάσει κάτι. Έφυγε με ένα ταξί, δεν την βοήθησε κάποιος. Το υγρό ήταν ελάχιστη ποσότητα. Αν ήθελε να κάνει κακό είχε την ευκαιρία να το κάνει στις προηγούμενες συναντήσεις. Την προκάλεσε και την προκαλούσε αυτός και ορισμένα μέλη της οικογένειας του. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομιστούν. Καθυστέρησε να παραδοθεί, διότι φοβόταν. Τελούσε και συνεχίζεται να τελεί υπό καθεστώς έντονου σοκ. Ήθελε να συνεννοηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης από Ηράκλειο και Αθήνα.»