Χανιά: Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση μιας μητέρας

Η εξαφάνιση της γυναίκας παραμένει ένα άλυτο μυστήριο, τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους συγγενείς της…

Η εξαφάνιση της γυναίκας στα Χανιά απασχολεί τις Αρχές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος της αγνοούμενης. Στενοί συγγενείς της, έχουν πάψει να πιστεύουν πως είναι ζωντανή. Σκέφτονται πως η 75χρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και φοβούνται ότι ο οδηγός την έθαψε για να αποφύγει τις περιπέτειες. Όλα αυτά όμως είναι σενάρια που μένει να επιβεβαιωθούν. Για την ώρα, την όλη υπόθεση, συνεχίζει να καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου.

Η Caushi Shaniko, 75 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στον Αλικιανό του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022 όταν έφυγε για να επισκεφθεί το γιο της και δεν έφτασε ποτέ. Μια ιστορία που στην κυριολεξία έχει προβληματίσει για το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εξαφανιστεί στα καλά καθούμενα, από προσώπου γης.

Στις έρευνες είχαν ενεργοποιηθεί όλα τα απαιτούμενα μέσα από την αστυνομία, Μάλιστα, στην προσπάθεια συνεισέφεραν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, ενώ βασικό ρόλο στις έρευνες διαδραμάτισε και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Χανίων.

Σε επικοινωνία με το flashnews.gr, άτομο του στενού οικογενειακού κύκλου της 75χρονης τόνισε ότι, «δεν πιστεύουμε να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Εκείνο που θεωρούμε ότι συνέβη είναι να τη χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου για να αποφύγει τα μπλεξίματα με την αστυνομία, την πήρε μαζί του και έκρυψε το άψυχο σώμα της, εφόσον τη σκότωσε, σε κάποιο μέρος που δεν το γνωρίζει κανείς ώστε να εξαφανιστούν τα στοιχεία της».

Η οικογένεια της 75χρονης είναι σε απόγνωση. Πλέον δεν ελπίζει ότι ο άνθρωπός της είναι ζωντανός, ωστόσο παρακαλεί να βρεθεί, ώστε να την κηδέψουν, όπως κι αν αυτό είναι εφικτό να γίνει, έστω και μετά από μήνες. Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία, εν μέρει, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, μολονότι από το ΑΤ Πλατανιά γίνονται ακόμα και σήμερα ενέργειες, μήπως και γίνει κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι η 75χρονη έχει καστανά μάτια, ύψος 1,50μ και είναι εύσωμη. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μαύρη μπλούζα, μαύρη φούστα και μαύρες παντόφλες. Κρατούσε ένα ξύλο, αντί για μπαστούνι.