Αθήνα: Συμμορίες πορτοφολάδων λυμαίνονται το κέντρο (Βίντεο)

Κραυγή απόγνωσης από τους καταστηματάρχες 

Αντώνης Χρυσουλάκης

Συνεχόμενα είναι τα περιστατικά μικροκλοπών στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο. Καταστηματάρχες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα συμμορίες πορτοφολάδων έχουν αρχίσει να κάνουν ξανά την  επανεμφάνισή τους και να κλέβουν πελάτες που κάθονται στα καταστήματα εστίασης όταν αυτοί έχουν στραμμένη την προσοχή τους αλλού.

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση αυτών των διαβόητων πορτοφολάδων ήρθε στην κατοχή του TL και σας το παρουσιάζει. Όπως βλέπετε ένας άνδρας με καπέλο περνά δίπλα από τους ανθρώπους που κάθονται σε μαγαζί εστίασης. Κάποια στιγμή το βλέμμα του στρέφεται σε μια τσάντα η οποία είναι ακουμπισμένη στο μπράτσο της καρέκλας. Τότε με μεγάλη προσοχή καταφέρνει και την αποσπά δίχως η ιδιοκτήτριά της να καταλαβαίνει τίποτα.

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα που τραβήχτηκε το βίντεο λίγα μέτρα πιο κάτω από το συγκεκριμένο σημείο διαρρήκτες έκλεψαν ένα διαμέρισμα το οποίο είναι AirBnB. «Μετά από το φετινό καλοκαίρι κάθε μέρα όλο και κάποιος θα προσπαθήσει να πάρει κάποια τσάντα από πελάτη του καταστήματος» είπε καταστηματάρχης της περιοχής στο TL. Και συνεχίζει: «Το φαινόμενο αυτό δεν σταμάτησε ποτέ αλλά τα τελευταίας 3 χρόνια είχαμε ηρεμήσει λίγο. Τώρα οι πορτοφολάδες έχουν ξεκινήσει να “πιάνουν” δουλειά. Δεν φαίνεται να φοβούνται τίποτα και κανέναν, ούτε την Αστυνομία».

 Δείτε το βίντεο: