Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο της Έλενας Ράπτη

Η ΟΜΑΔΑ «ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ» ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές» ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν ότι «η δράση αυτή αποτελεί μια ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους/ες πλήττονται από την κρατική καταστολή, αλλά και στους απειλούμενους κατειλημμένους χώρους».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Επιλέξαμε να επιτεθούμε με μπογιές στο γραφείο της βουλευτή της ΝΔ Ε. Ράπτη, θέλοντας να τη στοχοποίησουμε ως άμεσο εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής «νόμου και τάξης». Η δράση αυτή αποτελεί μια ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους/ες πλήττονται από την κρατική καταστολή, αλλά και στους απειλούμενους κατειλημμένους χώρους. Τους τελευταίους μήνες, η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να εδραιώσει το δόγμα τάξη-ασφάλεια, μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα επιτήρησης, ελέγχου και καταστολής οποιασδήποτε δράσης ή ιδέας παρεκκλίνει από τα όρια της αστικής νομιμότητας. Οι παρακολουθήσεις συντρόφων από ασφαλίτες, μέσω καμερών ή συστημάτων εντοπισμού, οι προληπτικές συλλήψεις πριν από πορείες, οι έφοδοι σε σπίτια υπό το πρόσχημα ερευνών, τα «ανώνυμα» τηλεφωνήματα και η καθολική μπατσοκρατία τόσο σε καθημερινό επίπεδο εντός των μητροπόλεων όσο και σε συγκεντρώσεις και πορείες συνθέτουν ένα δυστοπικό σκηνικό επιβολής φόβου, το οποίο επιχειρείται να κανονικοποιηθεί με «νύχια και με δόντια»».