Στον Άγιο Ευστράτιο ο ΥΦ.ΕΘ.Α Νίκος Χαρδαλιάς, για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά

Οι ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ήρωα υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά, θα πραγματοποιηθούν αύριο στον χώρο του μνημείου του, στον 'Αγιο Ευστράτιο

Οι ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ήρωα υποσμηναγό (Ι) Νικόλαο Σιαλμά, θα πραγματοποιηθούν αύριο στον χώρο του μνημείου του, στον ‘Αγιο Ευστράτιο.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος περαιτέρω, θα έχει και συνάντηση με τη δήμαρχο του ακριτικού νησιού, Μαρία Κακαλή.

Ο Νικόλαος Σιαλμάς γεννήθηκε το 1965 στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού. Έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Αγίου Ευστρατίου, κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως 2 τουρκικών αεροσκαφών F-16, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο ομώνυμος δήμος.