Στεφανής στα Παραπολιτικά 90,1: Πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Συντριπτική η ελληνική απάντηση αν απειληθούν τα σύνορά μας (Ηχητικό)

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία, Αλκιβιάδης Στεφανής, λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία και την κατάρρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις

«Η Τουρκία είναι σταθερή στα στρατηγικά της πλάνα, αλλά η στάση της Ελλάδας είναι ψύχραιμη και αποφασιστική και δεν ακολουθεί την ρητορική της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Στεφανής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο και επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως σε περίπτωση απειλής των συνόρων μας η αντίδραση της Ελλάδας θα είναι συντριπτική.

«Η ελληνική πλευρά αναλύει καθημερινά όλο το πεδίο. Φυλάσσονται καλά και ο Έβρος και τα νησιά» πρόσθεσε και επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας.

Σε ότι αφορά τις αιτιάσεις των Τούρκων περί επαναπροωθήσεων μεταναστών είπε πως η Ελλάδα τηρεί την διεθνή νομοθεσία.

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική ίσων αποστάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε πως κάνει αυτό που του λένε τα έθνη.