Παραδόθηκε το πρώτο ελληνικό Rafale από τους Γάλλους – Η «ριπή» που αλλάζει τα δεδομένα (Φωτο – Βίντεο)

Στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το πρώτο Rafale

Γεγονός αποτελεί το πρώτο ελληνικό Rafale καθώς πραγματοποιήθηκε στο Dassault Aviation Flight Test Center στην Ίστρες της Γαλλίας, η τελετή παράδοσης του πρώτου μαχητικού στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Όπως αναφέρει η Dassault, αυτή η πρώτη παράδοση έρχεται με επιτυχία μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την απόκτηση 18 Rafale από την Ελλάδα. Σε αυτό το πρώτο αεροσκάφος, καθώς και στα επόμενα πέντε θα εκπαιδευτούν οι πιλότοι και τεχνικοί της Ελληνικής Πολεμικής, πριν αναπτυχθούν στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.

Μια πρώτη ομάδα Ελλήνων πιλότων, που έχει ήδη εκπαιδευτεί για αρκετούς μήνες από τη Γαλλική Διαστημική και Πολεμική Αεροπορία, και 50 τεχνικοί θα ενταχθούν στο Dassault Aviation Conversion Training Center (CTC) στο Mérignac της Γαλλίας για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Το Rafale θα παράσχει στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων τελευταίας γενιάς, επιτρέποντας στην Ελληνική Δημοκρατία να διασφαλίσει τη γεωστρατηγική της θέση σε πλήρη κυριαρχία. Η παράδοση του πρώτου Rafale είναι μια σαφής απόδειξη της αποφασιστικότητας της Γαλλίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συμμετάσχει ενεργά στην κυριαρχία της χώρας.

Απεικονίζει επίσης την εξαιρετική ποιότητα της συνεργασίας της Dassault Aviation με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, μέσα από περισσότερα από 45 χρόνια αδιάλειπτης και ισχυρής συνεργασίας”.

Δείτε τις εικόνες:

11

11

1

Eric Trappier: Ένας στρατηγικός παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

“Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, το Rafale πετάει με περηφάνια με τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafale είναι ένας στρατηγικός παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο διασφαλίζοντας την ηγεσία της Ελλάδας τον ρόλο της σημαντικής περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω την απόλυτη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Eric Trappier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.

Φλώρος: Καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας

“Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο #Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την #ΠΑ και τις #ΕΔ. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 “Ριπές” που θα “αλλάξουν τα δεδομένα”, εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!“, έγραψε στο Twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παρουσιάζοντας εικόνες από το πρώτο Rafale και την τελετή παράδοσης.

“Έτσι ξεκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!!!”, είχε γράψει νωρίτερα.