Quantcast

Φ. Φράγκος για Έβρο: Ζούμε την υβριδική απειλή – Στόχος να καλυφθεί το σύνολο των συνόρων του Έβρου

Είκοσι πέντε χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο τον Αύγουστο, δήλωσε ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στο ζήτημα της συνεχιζόμενης εργαλειοποίησης των μεταναστών από τους Τούρκους στον Έβρο αναφέρθηκε ο Φραγκούλης Φράγκος, στρατηγός ε.α. και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικός Άμυνας, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη στην ακριτική αυτήν περιοχή της Θράκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε αρχικά τα εξής:

«Το πρώτο κομμάτι των χερσαίων συνόρων, μήκους 12 χλμ, κατασκευάστηκε την περίοδο 2010 -’12. Οι ροές που είχαμε δεν ήταν τόσο από την πλευρά του ποταμού αλλά από το χερσαίο κομμάτι που μας χωρίζει από την Αδριανούπολη. Το 2010 είχαμε φτάσει να έχουμε 132.000 παράτυπους μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν από αυτήν την περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, το 2010 ήταν η περίοδος όπου ο Στρατός αφαιρούσε νάρκες από την περιοχή και ταυτόχρονα, σε ένα τραγικό περιστατικό, χρειάστηκε να ανασύρει πτώματα αθώων ανθρώπων που τούρκοι δουλέμποροι τούς είχαν κατευθύνει σκόπιμα εκεί.

«Χρησιμοποίησαν ακόμα και ανθρώπους για να αποκαλύψουν την αμυντική διάταξη που είχε τότε η πατρίδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φράγκος εξηγώντας το πώς οι Τούρκοι είχαν εργαλειοποιήσει τους μετανάστες.

«Είκοσι πέντε χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο τον Αύγουστο» ανέφερε εν συνεχεία ο κ. Φράγκος, επισημαίνοντας ότι «ζούμε την υβριδική απειλή».

Σχολιάζοντας ο κ. Φράγκος την απόφαση του ΚΥΣΕΑ δήλωσε ότι «θέλει να καλύψει το σύνολο των συνόρων του Έβρου, όχι μόνο των χερσαίων αλλά και βορειότερα στο τρίγωνο, ώστε να αποτραπεί πλήρως η είσοδος παράνομων μεταναστών οι οποίοι εργαλειοποιούνται».

Σύμφωνα με τον πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Ερντογάν, μετά την αλλαγή στάσης στη Συρία, αναζητά έναν άλλον τρόπο για να αυξήσει δημοσκοπικά τα ποσοστά του.

«Λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας που υπάρχει στην Τουρκία (εξαιτίας της οικονομικής κρίσης) θέλει ένα ποσοστό ανθρώπων να τους στείλει στη Συρία και ένα άλλο ποσοστό να το εργαλειοποιήσει προς εμάς» εκτίμησε ο κ. Φράγκος.

Ο κ. Φράγκος τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να στηρίξει τους ακρίτες, καθώς τα τελευταία χρόνια 70.000 πολίτες ξενιτεύτηκαν.

 

Η ανεύρεση του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ

Ο κ. Φράγκος αναφέρθηκε και στην ανεύρεση πλούσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κύπρο επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε όσον αφορά τις κινήσεις των Τούρκων.

«Ένα ζεύγος αμερικανικών αεροσκαφών πέρασε πάνω από το Aμπντουλχαμίντ Χαν. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν ένταση στο Αιγαίο. Θέλουν να περιορίσουν τις δραστηριότητες της Τουρκίας γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Ουκρανία» σχολίασε ο κ. Φράγκος.

«Συνεχίζουμε το διπλωματικό αγώνα για να ενισχύσουμε τη θέση της χώρας. Η Τουρκία δεν είναι σε απομόνωση» είπε δίνοντας έμφαση στο ρόλο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και στη στήριξη από τους συμμάχους μας στις ΗΠΑ, με κυριότερο το γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.