Αποστολάκης για ελληνοτουρκικά: Παραμένει η ανησυχία – Τι είπε για τον κίνδυνο ατυχήματος

Τι είπε για τη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου

«Η τυχαία συνάντηση Τσαβούσογλου με τον κ. Δένδια μας δίνει την αίσθηση ότι κατά κάποιο τρόπο καταλαβαίνουν όλοι, και από την μία μεριά και από την άλλη, ότι η επικοινωνία και η επαφή πάντα είναι απαραίτητες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευάγγελος Αποστολάκης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

 

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι προέκυψε αλλαγή σχέσης από μία ευχάριστη συνάντηση. Τουλάχιστον έτσι όπως φάνηκε. Αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Δηλαδή αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις, οι υπερπτήσεις, οι επιθετικές δηλώσεις, δεν άλλαξε τίποτα», πρόσθεσε.

Εκτίμησε δε ότι θα γίνει μια προσπάθεια να μπουν κάποια πράγματα σε μία σειρά, όμως πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα και η ανησυχία, δυστυχώς, παραμένουν».

Πιθανότητα ατυχήματος

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε για την πιθανότητα ατυχήματος. «Όταν γίνονται εμπλοκές, προσπάθειες αντιμετωπίσεως και αποτροπής των παραβιάσεων, οι κινήσεις είναι ακριβείας, ειδικά με τα αεροσκάφη και είναι πιθανό να προκύψει ατύχημα. Το θέμα είναι ότι αν υπάρχει και η ένταση και η πρόθεση από τη μία πλευρά να εκμεταλλευτεί το ατύχημα, εκεί υπάρχει κίνδυνος να είναι ένα έναυσμα για κάποια κλιμάκωση» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ