Ζελένσκι: Η ειρήνη έχει μεγαλύτερη αξία από τα διαμάντια, το πετρέλαιο και το αέριο

«Παλεύουμε ενάντια στην τυραννία που θέλει να διχάσει την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη. Ολοι ξέρουν ότι μία ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στην Μαριούπολη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στο βελγικό κοινοβούλιο.

 

Ο ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους βέλγους βουλευτές να βοηθήσουν την χώρα του με όπλα, ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και με την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Παλεύουμε ενάντια στην τυραννία που θέλει να διχάσει την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι η ειρήνη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα διαμάντια (της Αμβέρσας), από τις συμφωνίες με την Ρωσία, από τα ρωσικά πλοία στα λιμάνια, περισσότερη αξία επίσης από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, άρα βοηθήστε μας», είπε.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τόνισε ότι οι νέες και αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας είναι απαραίτητες για να αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι η χρόνια αποτυχία να χαλιναγωγηθεί η παγκόσμια δύναμη έχει αποθρασύνει τη Μόσχα.

Είπε ακόμη ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για αδικίες του παρελθόντος, προειδοποιώντας ότι μια αποτυχία να τιμωρηθεί η Μόσχα μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να κηρύξουν πόλεμο εναντίον γειτόνων τους.

«Αν δεν σταματήσουμε τη Ρωσία τώρα, αν δεν θεωρηθεί υπεύθυνη, τότε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου που ανυπομονούν για έναν παρόμοιο πόλεμο εις βάρος των γειτόνων τους θα αποφασίσουν ότι τέτοια πράγματα είναι και γι’ αυτές πιθανά» είπε ο Ζελένσκι σε τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με μια επίσημη μετάφραση.