Υψηλόβαθμο στέλεχος των Τόρις κατά Μπόρις Τζόνσον: «Πύρρειος Νίκη και να επιβιώσει στην πρόταση μομφής»

Ο Άντριου Μίτσελ ξεκαθάρισε στο BBC ότι θα καταψηφίσει τον Μπόρις Τζόνσον στην αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης

Ακόμη και αν ο Μπόρις Τζόνσον επιβιώσει στην πρόταση μομφής θα πρόκειται για Πύρρειο Νίκη, επισήμανε τη Δευτέρα το υψηλόβαθμο στέλεχος των Τόρις Άντριου Μίτσελ.

 

Ο Άντριου Μίτσελ ξεκαθάρισε στο BBC ότι θα καταψηφίσει τον Μπόρις Τζόνσον στην αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης, παρότι ο ίδιος δεν έστειλε επιστολή κατά του Τζόνσον στον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 Σερ Γκράχαμ Μπράντι.

«Φοβάμαι πολύ ότι αν ο [Τζόνσον] κερδίσει απόψε, θα είναι μια Πύρρειος νίκη [που θα έχει μεγάλο κόστος]» προειδοποίησε.

«Πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί τι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και του κόμματός μας» ανέφερε μάλιστα.

Ο Μίτσελ δήλωσε ότι σε εκδήλωση στην εκλογική του περιφέρειά του Σάτον Κόλντφιλντ για τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας, ήταν σαφές ότι ο κόσμος έχει στραφεί εναντίον του πρωθυπουργού.

«Ενώ περπάτησα μέσα στο πλήθος ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο έχασε την [υποστήριξη των] αποδυτηρίων [σ.σ κόμμα] – έχασε και πολύ κόσμο στις κερκίδες» υπογράμμισε.

Πάντως, από το πρωί πολλοί υπουργοί δηλώνουν δημοσίως την υποστήριξή τους προς τον ηγέτη του κόμματος.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για τις Ευκαιρίες του Brexit Τζέικομπ Ρις-Μογκ δήλωσε πως νίκη του κ. Τζόνσον ακόμα και με μία ψήφο θα επαρκεί για να συνεχίσει να ηγείται του κόμματος και της χώρας, απορρίπτοντας τα περί φθοράς της αξιοπιστίας του Πρωθυπουργού.

Κατά του κ. Τζόνσον τέθηκαν επίσης δημοσίως οι βουλευτές Τζέσε Νόρμαν και Άντζελα Ρίτσαρντσον. Ο κ. Νόρμαν δημοσιοποίησε μάλιστα μια επιστολή σφοδρότατης κριτικής κατά του Πρωθυπουργού επί σειράς πολιτικών αποφάσεων.