Υπόθεση Μαντλίν: Κατηγορίες για 5 σεξουαλικά εγκλήματα απαγγέλθηκαν στον 45χρονο Μπρίκνερ

Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ο Μπρίκνερ αφορούν την περίοδο Δεκέμβριος 2000 - Ιούνιος 2017 - Θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντιλίν το 2007

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι απήγγειλαν κατηγορίες στον 45χρονο Γερμανό Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος είναι ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, για πέντε σεξουαλικά αδικήματα που διέπραξε στην Πορτογαλία μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2000 και 11 Ιουνίου 2017.

«Ο κατηγορούμενος είναι το ίδιο πρόσωπο εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε σχέση με την εξαφάνιση της τρίχρονης τότε Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ ΜακΚαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ.

Ο καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα Μπρίκνερ είναι ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν και βρίσκεται σήμερα στη φυλακή στη Γερμανία. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην εξαφάνιση του κοριτσιού.

Νωρίτερα φέτος αναφέρθηκε ότι επρόκειτο να του απαγγελθούν κατηγορίες σε σχέση με τον βιασμό μιας Ιρλανδής γυναίκας στην Πορτογαλία το 2004, κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚαν τρία χρόνια αργότερα, το 2007.