Βρετανική SUNDAY TIMES: «Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από Ισπανία»

ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ

Σε καραντίνα θα μπαίνουν όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times.

 

Η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα ότι όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φτάνουν στη χώρα από απόψε μετά τα μεσάνυχτα, θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα στην περίπτωση που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, γράφει η Sunday Times.

 

«Δεύτερο κύμα της Covid-19 εκεί οδήγησε στην απόφαση να αφαιρεθεί η Ισπανία από τον κατάλογο των ασφαλών χωρών», έγραψε ο Τιμ Σίπμαν, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας στον λογαριασμό του στο Twitter.

 

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για την αναφορά αυτή. Εάν αληθεύει, η αναφερόμενη ανακοίνωση θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για την Ισπανία, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει την τουριστική της σεζόν μετά την κρίση που υπέστη ο κλάδος λόγω της αυστηρής καραντίνας εξαιτίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών νωρίτερα φέτος.

 

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης. Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν ξανά τις τελευταίες εβδομάδες στην Ισπανία, προκαλώντας ανησυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Οι Βρετανοί συμβάλλουν σημαντικά στον τουριστικό τομέα της Ισπανίας. Πέρυσι, 83,7 εκατομμύρια τουρίστες ταξίδεψαν στην Ισπανία, εκ των οποίων 18,08 εκατομμύρια ήταν Βρετανοί, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ομάδα ανά εθνικότητα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας.