Βρετανικά ΜΜΕ: Ο Πούτιν κρύβεται σε καταφύγιο και ετοιμάζει πυρηνικό χτύπημα

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας φαίνεται να προειδοποίησε τα μέλη της οικογένειάς του για το ενδεχόμενο ταχείας εκκένωσης από την πρωτεύουσα της Ρωσίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρύβεται σε καταφύγιο και ετοιμάζει πυρηνικό χτύπημα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ο Ρώσος πρόεδρος έχει γενέθλια και γίνεται 70 ετών.

 

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας φαίνεται να προειδοποίησε τα μέλη της οικογένειάς του για το ενδεχόμενο ταχείας εκκένωσης από την πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Το «αντι-Κρεμλίνο» μέσο που ισχυρίζεται ότι έχει εσωτερική γνώση από τον κύκλο του Πούτιν κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα υγείας του Ρώσου προέδρου, ωστόσο το Κρεμλίνο εδώ και καιρό έχει διαψεύσει όλες αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν.

Μεταξύ των ισχυρισμών που ακούγονται είναι ότι λαμβάνει συμβουλές από σαμάνους και ότι φέρεται να προετοιμάζεται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την έναρξη πυρηνικής επίθεσης, την ώρα που ο ίδιος έχει καταφύγει σε καταφύγιο πολύ μακριά έξω από τη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο προσπαθεί να καταστήσει σαφές στους αντιπάλους του στο ΝΑΤΟ ότι είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει ένα από τα τελευταία του «χαρτιά», καθώς ο ρωσικός στρατός υφίσταται τη μία ήττα μετά την άλλη στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το κανάλι του Telegram, General SVR, ο ίδιος θεωρεί ότι το καταφύγιο στο οποίο βρίσκεται είναι ασφαλές από δυτικές επιθέσεις και κορυφαίοι αξιωματούχοι του μηχανισμού ασφαλείας και της κυβέρνησής του θα μεταφερθούν στη μυστική τοποθεσία, σε περίπτωση ανάγκης.

Πιστεύεται ότι ο Πούτιν έχει πολλά καταφύγια στη Σιβηρία, το ένα εκ των οποίων φέρεται να συνδέεται με τον τεράστιο νέο τερματικό σταθμό αποθήκευσης ενέργειας στη Σαμπέτα, στη χερσόνησο Γιαμάλ, και το άλλο στα βουνά Αλτάι.

«Συγγενείς και φίλοι των αξιωματούχων θα έχουν φτάσει από πριν στο καταφύγιο. Η Αλίνα Καμπάεβα με τα παιδιά του ζευγαριού και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του Πούτιν με τα παιδιά και τους συντρόφους τους έχουν ήδη προειδοποιηθεί για την πιθανότητα επείγουσας εκκένωσης», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του General SVR.

Ωστόσο, ο Πούτιν δεν θα τους βάλει όλους στο καταφύγιο… «Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε, σε περίπτωση πυρηνικής απειλής, να απομακρυνθεί το ελάχιστο απαραίτητο των Ρώσων αξιωματούχων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό θα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.

Επίσης, θέση στο καταφύγιο του Πούτιν θα έχουν ο γενικός εισαγγελέας, η ηγεσία του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά όχι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ!