Βρετανία: Σε ύψιστο συναγερμό η Πυροσβεστική στο Λονδίνο – Φωτιές από τον πρωτοφανή καύσωνα (Φώτο)

Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν ο υδράργυρος να αγγίξει μέσα στην ημέρα ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου κήρυξε σήμερα «μείζον περιστατικό» την κατάσταση επικρατεί με τις πυρκαγιές και τις ακραίες θερμοκρασίες.

Ως μείζον περιστατικό ορίζεται ένα συμβάν ή μια κατάσταση με μια σειρά σοβαρών συνεπειών που απαιτεί την εφαρμογή ειδικών ρυθμίσεων από μία ή περισσότερες υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσει πολλές πυρκαγιές μέσα και γύρω από την πόλη. 

 

«Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Παρακαλώ μείνετε ασφαλείς», είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας στο Twitter, αναφερόμενος στην πυροσβεστική, καθώς οι θερμοκρασίες γύρω από το Λονδίνο ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου εν μέσω καύσωνα. 

Παράλληλα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι περίπου 100 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά έχουν αναπτυχθεί σήμερα το απόγευμα για να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά που μαίνεται σε  χωριό ανατολικά του Λονδίνου, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πλάνα που ελήφθησαν από ελικόπτερο του Sky News, η φωτιά σαρώνει εκτάσεις βλάστησης και έχει καταστρέψει πολλά σπίτια στο χωριό Γουένινγκτον, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας ήταν στους 38,7 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκαν στο Κέμπριτζ πριν από τρία χρόνια. 

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν με 38,5 βαθμούς Κελσίου στο Φέβερσαμ του Κεντ τον Αύγουστο του 2003.

Ακόμη και 41 βαθμοί

Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν ο υδράργυρος να αγγίξει μέσα στην ημέρα ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο.

«Θα είναι σαν κάποιος να άνοιξε το φούρνο», προϊδέασε τις προάλλες ο Στίβεν Κιτς, στέλεχος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Met Office), την ώρα που στον βρετανικό Τύπο γίνονται συγκρίσεις με εξωτικά μέρη, όπως οι Μαλδίβες και οι Μπαχάμες.