Βρετανία: Οι Ρώσοι βασάνιζαν τους αιχμάλωτους βάζοντάς τους να ακούνε ABBA – «Δεν θέλω να τους ξανακούσω ποτέ στη ζωή μου»

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Ήταν κόλαση στη Γη»

Ένας από τους Βρετανούς στρατιώτες, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία, αποκάλυψε πώς αναγκάστηκε από τους Ρώσους να ακούει τους ABBA και τη Cher σε επανάληψη.

 

Ο Shaun Pinner, ένας 48χρονος βετεράνος του στρατού, μίλησε για το πώς τον ανάγκασαν να ακούει μουσική 24 ώρες το 24ωρο, καθώς και τους βασανισμούς που υπέστη.

Ενώ βρισκόταν σε αιχμάλωτος αναγκάστηκε να ακούσει το soundtrack του Mamma Mia και του έδιναν να τρώει μόνο μπαγιάτικο ψωμί και να πίνει βρώμικο νερό.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Ήταν κόλαση στη Γη» είπε στη Sun.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν οι χειρότερες μέρες της ζωής μου. Δεν θέλω να ξανακούσω ένα τραγούδι των ABBA και δε θέλω να δω ούτε ένα καρβέλι ψωμί. Απλώς είμαι τυχερός που είμαι σπίτι», ανέφερε.

 

«Είμαι ο θάνατός σου»

Ο συγκρατούμενος μίλησε επίσης στον Telegraph για το πώς τον ξυλοκόπησαν, τον μαχαίρωσαν και τον ανάγκασαν να ακούει σοβιετικά τραγούδια σε ένα μικρό κελί 24 ώρες την ημέρα.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβγαινα ζωντανός», είπε.

Ο 28χρονος, με καταγωγή από το Νιούαρκ, εντάχθηκε στους πεζοναύτες της Ουκρανίας το 2018. Το τάγμα του παραδόθηκε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης τον Απρίλιο , αφού τελείωσαν από τρόφιμα και πυρομαχικά.

Μεταφέρθηκε στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, όπου ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης πριν οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ανακοινώσουν τη σύλληψή του.

«Ο αστυνομικός κάπνιζε ένα τσιγάρο και γονάτισε μπροστά μου για να με ρωτήσει, «Ξέρεις ποιος είμαι;» Είπα «όχι» και μου απάντησε στα ρωσικά, «Είμαι ο θάνατός σου», είπε.

«Είπε, «είδες τι σου έκανα;». Μου έδειξε την πλάτη. Μου έδειξε το μαχαίρι του και κατάλαβα ότι με μαχαίρωσε.

«Στη συνέχεια με ρώτησε, «Θέλεις έναν γρήγορο θάνατο ή έναν όμορφο θάνατο;».

«Απάντησα στα ρωσικά, «Έναν γρήγορο θάνατο». Χαμογέλασε και είπε «Όχι, θα έχεις έναν όμορφο θάνατο… και θα φροντίσω να είναι ένας όμορφος θάνατος»