Βρετανία: Επίδοξοι διαρρήκτες προδόθηκαν από το ιστορικό τους στην αναζήτηση της Google

Μέσα στο σπίτι βρέθηκε και ένα κλειδί της πίσω αυλής του σπιτιού που είχαν σκοπό να διαρρήξουν

Στιγμή δεν είχε περάσει από το μυαλό της Νικίσα Χόστεν και του Τζόρνταν Μάλκομ-Τέιλορ πως ορισμένες ερωτήσεις που «υπέβαλλαν» στη Google θα τους οδηγούσε στη σύλληψή τους από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα το ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία, καταχωρούσε στην πλατφόρμα αναζήτησης ερωτήσεις όπως: «Τι να κάνω με 3 εκατ. λίρες», «πώς να διαρρήξω κλειδωμένο παράθυρο», «πού θα βρω όπλο» καθώς είχαν σκοπό να διαρρήξουν ένα σπίτι.

Οι δύο επίδοξοι ληστές εντοπίστηκαν να τρέχουν στον πίσω κήπο της κατοικίας από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος και τους κυνήγησε. Παρότι δεν κατέστη δυνατό να τους πιάσει ο ίδιος, το ζευγάρι συνελήφθη από την αστυνομία λίγο αργότερα.

Η 22χρονη και ο 28χρονος δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το σχέδιό τους, ωστόσο το ιστορικό στο browser του κινητού τούς πρόδωσε, οδηγώντας τους στο δικαστήριο όπου και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη.

Πέραν των online αναζητήσεων στο κινητό, το ζευγάρι εντοπίστηκε και σε υλικό από κάμερα ασφαλείας να πραγματοποιεί αναγνωριστική επίσκεψη στην περιοχή, αναφέρει η Daily Telegraph.

Μάλιστα, στο σπίτι της 22χρονης εντοπίστηκε και ένα κλειδί της πίσω αυλής του σπιτιού που είχαν σκοπό να διαρρήξουν.
Η Χόλστεν κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ληστείας και κατοχή απομίμησης όπλου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 χρόνων, ενώ ο Μάλκομ-Τέιλορ παραδέχτηκε την ενοχή του καταδικαζόμενος σε φυλάκιση 9 χρόνων και 9 μηνών.
Μετά την καταδίκη, η ντετέκτιβ λοχίας Hannah Clarke, η οποία ερεύνησε την υπόθεση, είπε ότι ήταν μια «ανακούφιση» που το ζευγάρι ήταν τώρα πίσω από τα κάγκελα.

«Ο Hosten και ο Malcom-Taylor είχαν σχεδιάσει να πραγματοποιήσουν μια βίαιη διάρρηξη και έδειξαν τρομακτική περιφρόνηση για τα θύματά τους στη διαδικασία. Ευτυχώς, τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν. Τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους ήταν συντριπτικά και ζωγράφιζαν μια πραγματική εικόνα για τα μήκη στα οποία ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν καθαρά για εγωιστικό, χρηματικό κέρδος. Είναι ανακούφιση που βρίσκονται τώρα πίσω από τα κάγκελα» συμπλήρωσε η ντετέκτιβ.