Βόρεια Κορέα: Δεν επιστρέφουμε στις διαπραγματεύσεις, εξαπατηθήκαμε από τις ΗΠΑ

Η ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Βόρεια Κορέα έλαβε το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν για τα γενέθλιά του, ωστόσο δεν θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο KCNA, αν και ο Κιμ προσωπικά συμπαθεί τον Τραμπ, δεν μπορεί να ηγηθεί της χώρας βάσει των προσωπικών του αισθημάτων, ανέφερε στην ανακοίνωση ο Κιμ Κίε Γκουάν σύμβουλος στο βορειοκορετατικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε εξαπατηθεί από τις ΗΠΑ, έχουμε παρασυρθεί σε διάλογο μαζί τους για περισσότερο από ενάμιση χρόνο και για εμάς ήταν χαμένος χρόνος», τόνισε.

Η Βόρεια Κορέα δεν θα συζητήσει προτάσεις όπως αυτές που έκανε ο Τραμπ στη διάρκεια της τελευταίας του συνάντησης με τον Κιμ στο Ανόι τον Φεβρουάριο του 2019, επεσήμανε ο σύμβουλος.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν θα εγκαταλείψει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις για μια μερική άρση των κυρώσεων και θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο όταν οι ΗΠΑ κάνουν υποχωρήσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.