Βλαντιμίρ Πούτιν: Φώναξαν γιατρούς πριν το διάγγελμά του, λέει «βαθύ λαρύγγι» από το Κρεμλίνο

«Όταν ο πρόεδρος Πούτιν ετοίμασε το διάγγελμά του και ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την μαγνητοσκόπηση, τότε άρχισε να βήχει. Αρκετές προσπάθειες να ξεκινήσει η μαγνητοσκόπηση ακυρώθηκαν λόγω του βήχα»

Για σκηνές χάους και παρέμβαση γιατρών πριν την βιντεοσκόπηση του διαγγέλματος του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη μερική επιστράτευση στη Ρωσία επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία κάνει λόγο κανάλι στο Telegram το οποίο φέρεται να ανήκει σε πρώην εργαζόμενο στο Κρεμλίνο.

 

Σύμφωνα με το κανάλι General SVR στο Telegram ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν να στηθεί μπροστά στην κάμερα για να καταγράψει το διάγγελμά του παρουσίασε έντονο βήχα και πόνους στο στήθος με αποτέλεσμα να κληθούν γιατροί.

«Όταν ο πρόεδρος Πούτιν ετοίμασε το διάγγελμά του και ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την μαγνητοσκόπηση, τότε άρχισε να βήχει. Αρκετές προσπάθειες να ξεκινήσει η μαγνητοσκόπηση ακυρώθηκαν λόγω του βήχα. Μετά την τέταρτη ανεπιτυχή προσπάθεια να βιντεοσκοπηθεί το διάγγελμα κλήθηκαν γιατροί στους οποίους ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος» αναφέρεται στο κανάλι του Telegram.

Κατά την ίδια πηγή «οι γιατροί συνέστησαν την αναβολή της μαγνητοσκόπησης και πρότειναν ο Πούτιν να υποβληθεί σε εξετάσεις, κάτι που έγινε». Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για διάγγελμα Πούτιν το βράδυ της Τρίτης, αυτό, όμως, αναβλήθηκε για το πρωί της Τετάρτης.

Ο συντάκτης της ανάρτησης στο Telegram υποστηρίζει, επίσης, ότι «κατά μια ομάδα ανθρώπων στον στενό κύκλο του Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας προκειμένου να επαναπρογραμματιστεί η μαγνητοσκόπηση και να επανεξετάσει την απόφασή του».

«Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ρωσίας γνωρίζουν την παθολογική αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων του Πούτιν και την αβεβαιότητα που τον διακατέχει όταν πρόκειται να λάβει αποφάσεις-κλειδιά» αναφέρει, τέλος, το «βαθύ λαρύγγι» από το Κρεμλίνο.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα αλλά και δημόσιες παρουσίες του Βλαντιμίρ Πούτιν που έχουν πυροδοτήσει φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ρωσίας πριν και κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.