Βασίλισσα Ελισάβετ: Για διατάραξη της ειρήνης κατηγορείται ο 22χρονος που επιτέθηκε στον πρίγκιπα Άντριου (Βίντεο)

Ένας νεαρός άνδρας εθεάθη να φωνάζει «Άντριου, είσαι ένας άρρωστος γέρος»

Ένας νεαρός 22 ετών κατηγορήθηκε για διατάραξη της ειρήνης, αφού ένας θεατής επιτέθηκε στον πρίγκιπα Άντριου κατά τη διάρκεια της πομπής της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο.

 

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας είπε στη MailOnlin: «Ένας 22χρονος άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για διατάραξη της ειρήνης στο Royal Mile γύρω στις 14:50 τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022. Αφέθηκε ελεύθερος με τη δέσμευση να εμφανιστεί αργότερα στο δικαστήριο του Εδιμβούργου ενώ θα σταλεί αναφορά και στον Εισαγγελέα».

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να φωνάζει στον πρίγκιπα Άντριου την ώρα που ακολουθούσε την πομπή, στο Royal Mile στην πρωτεύουσα της Σκωτίας προς τον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου.

Ένας νεαρός άνδρας εθεάθη να φωνάζει «Άντριου, είσαι ένας άρρωστος γέρος», καθώς περνούσε ο Δούκας λίγο πριν τον ρίξουν στο έδαφος ένας άλλος πολίτης και ένας αστυνομικός. Ακολούθησε μια σύντομη συμπλοκή, προτού ο αξιωματικός τον οδηγήσει μακριά καθώς φώναζε «αηδιαστικό» και «δεν έχω κάνει τίποτα κακό».

 

Σημειώνεται πως ο πρίγκιπας Άντριου θα πρέπει να εμφανίζεται με πολιτικά ρούχα σε όλες τις άλλες τελετουργικές εκδηλώσεις για να θρηνήσει τη μητέρα του, αν και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μια εξαίρεση ως ειδικό σημάδι σεβασμού προς τη βασίλισσα στην τελευταία αγρυπνία στο Westminster Hall.