Βασιλιάς Κάρολος: Ακτιβιστές πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του μονάρχη στο μουσείο Μαντάμ Τισό (Βίντεο)

Ο Βασιλιάς Κάρολος είχε την τιμητική του, καθώς ακτιβιστές για το κλίμα επέλεξαν σήμερα να πετάξουν τούρτα στο διάσημο κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο Μαντάμ Τισό

Μετά τους πίνακες ζωγραφικές οι ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στη χρήση ορυκτών καυσίμων επέλεξαν ένα νέο στόχο για να πετάξουν τρόφιμα, αυτή τη φορά υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Ο Βασιλιάς Κάρολος, για την ακρίβεια το κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο Μαντάμ Τισό, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο. Η γνωστή πλέον ομάδα Just Stop Oil, που είχε πετάξει τοματόσουπα στα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ πέταξε τούρτα και την άλειψε στο πρόσωπο του Καρόλου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ενώ σε βίντεο της οργάνωσης στο twitter φαίνονται δύο άτομα να πλησιάζουν τα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας και αφού αφαιρέσουν τα πανωφόρια τους αποκαλύπτουν το μήνυμα που είναι γραμμένο στα λευκά t shirt, που δεν είναι άλλο από το «Just stop oil». Αφού πετάξουν την τούρτα σοκολάτα στο πρόσωπο του Καρόλου λένε στους παρευρισκόμενους: «Ώρα για δράση».

Δείτε το βίντεο

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο» αναφέρει η οργάνωση. Το περιστατικό της Δευτέρας είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά ενεργειών από ομάδες ακτιβιστών σε όλη την Ευρώπη που αποσκοπούν στο να επιστήσουν την προσοχή στον ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην κλιματική αλλαγή.