Quantcast

Τζο Μπάιντεν: Θα είμαι ένας Πρόεδρος που θα ενώσει

Ήρθε η ώρα να γιατρέψουμε τις ΗΠΑ

Τι δήλωσε ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Ενωτικός, με ξεκάθαρο μήνυμα για να σταματήσει η διχόνοια στην χώρα και να ενωθούν οι Αμερικανοί για έναν κοινό σκοπό, εμφανίστηκε στην πρώτη -πανηγυρική- του ομιλία ο Τζο Μπάιντεν, μετά την εκλογή του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

 

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, μπήκε κάνοντας… τζόκινγκ στη σκηνή που στήθηκε στο Γουίλμινγκτον της Πολιτείας του Ντέλαγουερ, όπου τον παρουσίασε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της χώρας (από το 2021) Καμάλα Χάρις.

 

 

Η Χάρις μίλησε πρώτη δημόσια και υποδέχτηκε τον Μπάιντεν, που μετά την εκλογή του μίλησε ενωτικά και στάθηκε αρκετά στο θέμα της πανδημίας και την στήριξη στους επιστήμονες, αλλά και την οικονομία, την ισονομία και την προσπάθεια για να «αποκτήσει η χώρα την αξιοπρέπειά της». O Μπάιντεν έκανε έναν ενωτικό λόγο και ανέφερε κοινότητες όπως τους γκέι, τους τρανς, αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην πανηγυρική ομιλία του.

 

 

Μπάιντεν: Ήρθε η ώρα να κλείσουμε τις πληγές μας και να γιατρέψουμε την χώρα

 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο κλίμα που επικρατεί στην χώρα με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να έρχονται σε σύγκρουση, καθώς η ρητορική Τραμπ δίχασε όσο ποτέ την χώρα. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θέλει να κλείσει ο Μπάιντεν, όπως τόνισε στην ομιλία του.

 

«Φίλοι, ο λαός μίλησε. Μας έδωσε μία ξεκάθαρη και πειστική νίκη. Κερδίσαμε με τους περισσότερους ψήφους που έχει πάρει ποτέ υποψήφιος πρόεδρος στην ιστορία. 74 εκατομμύρια. Θα είμαι ένας πρόεδρος που κοιτά να ενώσει, όχι να χωρίσει. Βλέπω μόνο τις ΗΠΑ, όχι Πολιτείες Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. Οι ΗΠΑ είναι οι άνθρωποί της και αυτούς θα προστατέψει η κυβέρνηση. Την μικρομεσαία τάξη. Το να αποκτήσει την αξιοπρέπειά της η χώρα στον κόσμο», ήταν τα πρώτα του λόγια μέσα σε αποθέωση.

 

 

«Εμεινα έκπληκτος με το ότι ο κόσμος πανηγύριζε σε κάθε δρόμο, σε κάθε πόλη, εξωτερικεύοντας την χαρά του, την ελπίδα του, την ανανεωμένη πίστη του για το αύριο που θα φέρει μια καλύτερη μέρα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε», συνέχισε και αφού ευχαρίστησε την οικογένειά του, έκανε μία ειδική αναφορά στους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

 

 

«Για όσους ψηφίσατε τον πρόεδρο Τραμπ: καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας. Κι εγώ έχω χάσει, αλλά ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μία ευκαιρία. Ας ακούσουμε ξανά ο ένας τον άλλο. Ας αφήσουμε στην άκρη την σκληρή ρητορική, την ένταση και ας ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά. Να κάνουμε πρόοδο. Να σταματήσουμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εχθρούς. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί. Η Βίβλος λέει πως για όλα υπάρχει μια εποχή. Μια εποχή να χτίσουμε, μια εποχή να θερίσουμε, μία εποχή να σπείρουμε, μία εποχή να γιατρέψουμε. Αυτή είναι η εποχή να γιατρέψουμε τις ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

 

 

Μπάιντεν: Να βάλουμε τέλος στην δαιμονοποίηση

 

«Δημοκράτες, Ρεπουμπλικάνοι, ανεξάρτητοι, συντηρητικοί, νέοι, ηλικιωμένοι, γκέι, στρέιτ, τρανς, άτομα με ειδικές ανάγκες, λευκοί, Λατίνοι, Ασιάτες, αμερικανοί ιθαγενείς, είμαστε εδώ για όλους… Ειδικά όμως σε αυτές τις στιγμές της καμπάνιας μας, θέλω να πω πως δεν θα φτάναμε εδώ χωρίς τις ψήφους των αφροαμερικανών. Οταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, σηκώσατε ανάστημα για μένα. Ας τερματίσουμε λοιπόν την απαίσια εποχή της δαιμονοποίησης που ξεκίνησε στην Αμερική εδώ και τώρα. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί, Δημοκράτες και Ρεπουμπλικάνοι. Οπως αποφασίσαμε να μην συνεργαστούμε, έτσι μπορούμε να αποφασίσουμε το αντίθετο. Και πιστεύω ότι είναι η εντολή του λαού να συνεργαστούμε. Μη μου λέτε πως δεν είναι πιθανό αυτό στις ΗΠΑ. Ας δώσουμε μια ευκαιρία ο ένας στον άλλον. Ηρθε η ώρα να κλείσουμε τις πληγές μας» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

 

Πρέπει να χτίσουμε ξανά την ψυχή της χώρας. Το έθνος μας διαμορφώνεται από τη συνεχή μάχη μεταξύ των καλύτερων αγγέλων μας και των πιο σκοτεινών ερεθισμάτων μας. Και αυτό που λένε οι πρόεδροι σε αυτήν τη μάχη έχει σημασία. Ήρθε η ώρα για τους καλύτερους αγγέλους μας να επικρατήσουν», δήλωσε ο Μπάιντεν.

 

 

«Απόψε ολόκληρος ο κόσμος βλέπει την Αμερική και πιστεύω ότι στην καλύτερη περίπτωση, η Αμερική είναι ένας φάρος για τον κόσμο» συνέχισε.

 

 

«Ας κοιτάξουμε μπροστά. Μπροστά με περισσότερη δικαιοσύνη. Μπροστά με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Μπροστά με μια Αμερική που θα θεραπεύει ασθένειες όπως καρκίνος και Αλτζχάιμερ. Μια Αμερική που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω της. Μια Αμερική που δεν τα παρατά ποτέ. Εχουμε μια υπέροχη χώρα. Και είμαστε καλοί άνθρωποι. Εδώ είναι οι ΗΠΑ», κατέληξε στην ομιλία του.

 

 

Η αναφορά του Μπάιντεν στην πανδημία

 

Εκεί που στάθηκε επίσης εκτενώς ο Μπάιντεν, ήταν στο ζήτημα του κορωνοϊού. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, αναφέρθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στο ζήτημα της στήριξης της κυβέρνησης προς το πρόσωπο των επιστημόνων.

 

 

«Τη Δευτέρα θα ονομάσω μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων ως σύμβουλοι μετάβασης. Δεν θα καταβάλω καμία προσπάθεια, καμία, ούτε καμία δέσμευση για την ανατροπή αυτής της πανδημίας», είπε δείχνοντας πως θα στηρίξει κάθε απόφαση και δράση που θα πάρει η επιστημονική κοινότητα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο έργο τους, κάτι που δεν συνέβη ιδιαίτερα στην θητεία του Τραμπ.

 

 

Καμάλα Χάρις: Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία

 

Πριν τον Μπάιντεν, στη σκηνή εμφανίστηκε η Καμάλα Χάρις μέσα σε αποθέωση. Η πρώτη γυναίκα, αφροαμερικανή και με ασιατική καταγωγή αντιπρόεδρος της χώρας, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων πως μπορεί να είναι η πρώτη που παίρνει το συγκεκριμένο αξίωμα, αλλά «δεν θα είμαι η τελευταία».

 

 

«Η Δημοκρατία είναι πράξη. Δεν είναι εγγυημένη και πρέπει να έχουμε την θέληση να την προστατέψουμε. Θέλει θυσίες, πράξεις. Εμείς, οι πολίτες, έχουμε την δύναμη να χτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον. Με τον κόσμο να παρακολουθεί, εσείς, οι πολίτες, φέρατε μία νέα μέρα στην χώρα. Σε καιρούς δύσκολους με πόνο, ανησυχία, δυσκολίες δείξατε κουράγιο, αντοχή και γενναιότητα τους τελευταίους μήνες. Και στείλατε ξεκάθαρο μήνυμα. Στείλατε μήνυμα ενότητας και αλήθειας. Επιλέξατε για πρόεδρο της χώρας τον Τζο Μπάιντεν. Ένας άνδρας που καταλαβαίνει τι σημαίνει απώλεια. Και είναι πάντα δίπλα σε όλους», ανέφερε η Χάρις.

 

 

«Και τι κουράγιο ήθελε για τον Μπάιντεν να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου» πρόσθεσε μέσα σε αποθέωση η Χάρις.