Τζο Μπάιντεν: Πιθανό να ανακοινώσει σήμερα την αποστολή αρμάτων Abrams στην Ουκρανία

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλάζακ έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν για τη στρατιωτική βοήθεια που θα παράσχουν η Βαρσοβία και η Ουάσινγκτον

Ομιλία με θέμα τη «συνεχιζόμενη στήριξη στην Ουκρανία» θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σήμερα Τετάρτη 25/1, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, φουντώνοντας τις φήμες που τον θέλουν να ανακοινώνει την αποστολή αρμάτων μάχης  Abrams στο Κίεβο.

Το διάγγελμα του Μπάιντεν είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι, ώρα Ουάσινγκτον (19.00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλάζακ έγραψε στο Twitter ότι μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν για τη στρατιωτική βοήθεια που θα παράσχουν η Βαρσοβία και η Ουάσινγκτον αλλά και για την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων. «Μίλησα με (τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ) σχετικά με τα νέα σχέδια στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία. Αναφερθήκαμε επίσης στο θέμα της περαιτέρω εκπαίδευσης των Ουκρανών στρατιωτών στον χειρισμό του εξοπλισμού που θα παραδοθεί», ανέφερε.